Tommi Mäkiseltä paljastus uudesta kuskista: ”Japanin pää olisi halunnut jo vuotta aiemmin katsoa mahdollisuutta”

Elfyn Evans ja Tommi Mäkinen
Elfyn Evans ja Tommi Mäkinen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tiimi vahvisti viime viikolla, että tallin kokoonpano menee täysin uusiksi ensi kaudeksi. Walesilainen Elfyn Evans on yksi Toyotan uusista kuljettajista.

Päättyneellä kaudella MM-sarjassa oli kolme todellista tähteä – Toyotan Ott Tänak, Hyundain Thierry Neuville ja Citroenin Sebastien Ogier, jotka taistelivat keskenään mestaruudesta. M-Sport Fordin Evans sijoittui kärkikolmikon perässä viidenneksi, tasapistein nelostilan ottaneen Andreas Mikkelsenin kanssa.

Evansilta jäi kolme osakilpailua ajamatta selkävaivojen vuoksi, mutta siitä huolimatta hän jätti taakseen muun muassa kaikki suomalaiset WRC-kuljettajat. Evansille tuli kauden aikana kaksi ulosajoista johtunutta keskeytystä, mutta kaikissa muissa ralleissa hän oli kuuden parhaan joukossa.

Urallaan yhden MM-osakilpailuvoiton ottanut Evans on kehittynyt tasaisen varmaksi kuljettajaksi M-Sportilla. Nyt Toyotalla odotetaan, että hän ottaa seuraavan askeleen kohti kärkeä.

Lue myös: Tommi Mäkisen leiriin siirtyvä WRC-tähti herkistyi – ”Olen niin paljon velkaa tälle pienelle, mutta intohimoiselle tiimille”

Lue myös: Kuka vie viimeiset WRC-pestit Fordilta? – M-Sportin pomolta suomalaisittain mukava vihjaus

Toyota teki Evansin kanssa kaksivuotisen sopimuksen kausista 2020 ja 2021. Tallipäällikkö Tommi Mäkisen mukaan asioista sovittiin Evansin kanssa lokakuussa Walesin ja Katalonian rallien välillä.

– Meillä oli siinä vaiheessa Japanin pään suunnalta tahtotila, sillä he olisivat halunneet jo vuotta aiemmin katsoa sitä mahdollisuutta. Nyt tulimme porukassa siihen päätökseen, että näin toimitaan, Mäkinen paljastaa Rallit.fille.

Toyota julkisti ensi kauden kuskinsa viime viikolla. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291296″ ap mute]

 

Reilu vuosi sitten Toyota päätti tehdä jatkosopimuksen Jari-Matti Latvalan kanssa. Lisäksi tiimi pestasi Kris Meeken Citroen-diiliin nimensä kirjoittaneen Esapekka Lapin tilalle.

Latvalalle ja Meekelle ei tarjottu Toyota-sopimuksia enää tämän vuoden lopussa. Sen sijaan tiimi päätti palkata Sebastien Ogierin, Kalle Rovanperän ja Evansin.

Lue myös: Tommi Mäkisen Toyota-talli jättää rallin MM-kauden avaustilaisuuden väliin

Ensi kaudella kovimmat odotukset kohdistuvat kuudesti maailmanmestaruuden voittaneeseen Ogieriin. Mäkinen luottaa, että Evanskin tekee kovaa tulosta Toyota Yaris WRC -auton ratissa.

– Elfynillä on potentiaalia monessakin suhteessa. Hänellä on jo hyvin kokemusta ja hän ajaa varmasti. Hän pystyy ajamaan kovaa joka olosuhteessa. Elfyn on varmasti hyvä kuljettaja meille, Mäkinen tiivistää.

Lue myös: Tommi Mäkinen ällistyi kovista väitteistä – tallipomo veti omat johtopäätöksensä rivien välistä

Lue myös nämä

  • Uusimmat