Jari Huttunen pitkästä aikaa ralliauton rattiin – ”Hienoa päästä takaisin tositoimiin”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen neljä kuukautta kestänyt kilpailutauko päättyy itsenäisyyspäivänä.

Huttunen kilpaili edellisen kerran elokuun alussa Suomen MM-rallissa, jossa hän ajoi Hyundai i20 R5 -autolla WRC2-luokan kakkoseksi. Tulevana viikonloppuna hän osallistuu lyhyeen Barborka-asvalttiralliin Puolassa.

Kiuruvedeltä kotoisin oleva Huttunen kilpaili viime vuonna säännöllisesti rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain kehitysohjelman kuljettajana. Tänä vuonna ajopuuhat ovat jääneet hänellä vähemmälle.

– Hienoa päästä takaisin tositoimiin, Huttunen kommentoi lyhyesti Twitterissä osallistumistaan viikonlopun kilpailuun.

Huttunen ajaa Puolassa Hyundain R5-autolla kartanlukijanaan Mikko Lukka. Barborka-rallin ohjelmassa on lauantaina kaikkiaan kuusi lyhyttä erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 31 kilometriä. Huttunen hyppää Hyundain rattiin perjantaina, jolloin ajetaan kisan testierikoiskoe.

Siitä ei ole tarkempaa tietoa, antaako 25-vuotias suomalainen rallissa näyttöjä Hyundai Motorsportille. Hyundai saattaa ajattaa ensi kaudella MM-sarjassa WRC2-tiimiä, johon on huhuissa yhdistetty muun muassa irlantilainen Craig Breen, norjalainen Ole Christian Veiby ja venäläinen Nikolai Grjazin.

Marcus Grönholmin manageroima Huttunen on tehnyt tänä vuonna yhteistyötä Hyundain kanssa. Hän muun muassa ajoi kehitystestiä Hyundain WRC-autolla Riihimäen ja Seinäjoen SM-ralleissa.

Katso alta video Huttusen WRC-testistä viime toukokuulta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,264996″ ap mute]

Lue myös nämä