Tommi Mäkisen leiriin siirtyvä WRC-tähti herkistyi – ”Olen niin paljon velkaa tälle pienelle, mutta intohimoiselle tiimille”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitalli koki kovan pettymyksen, kun walesilaiskuski Elfyn Evans loikkasi Toyotan tiimiin. 

Evans ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Fordin WRC-autolla jo vuonna 2013 ja sen jälkeen mies on ollut enemmän tai vähemmän M-Sportin vakiokasvo. Pitkä yhteistyö kuitenkin päättyi, kun Toyota julkisti keskiviikkona britin sopimuksen.

– M-Sport Ford on ollut huikean iso osa uraani. Aloitin kilpailemisen Fiesta ST:llä vuonna 2007 ja sen jälkeen olen ajanut käytännössä kaikki rallini M-Sportin kehittämällä Fiestalla aina WRC-autoon asti. Olen päässyt työskentelemään uskomattoman lahjakkaiden ja motivoituneiden ihmisten kanssa, joista osasta on tullut minulle elinikäisiä ystäviä, Evans tunnelmoi.

Katso Evansin tunnelmat Toyotan sopimuksen julkistamisen jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291293″ ap mute]

 

– Kuten niin moni muukin kuski, myös minä olen niin paljon velkaa tälle pienelle, mutta intohimoiselle tiimille. Saan mukaani hienoja muistoja. Olen ikuisesti kiitollinen tilaisuuksista, joita Malcolm (Wilson) on antanut minulle.

M-Sportin nokkamies Wilson muistelee Evansin urakehitystä ylpeästi, mutta haikeudella.

– Olen nähnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana, kuinka Elfynistä on kehittynyt maailmanluokan kuski. Se kaikki on tapahtunut Ford Fiestan ratissa. Hän on täydellinen esimerkki, kuinka nuori kuski voi kehittyä Fordin kehitystikapuilla. Toivomme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Wilson sanoo.

– Halusimme hänen jatkavan tallissamme myös kaudella 2020, mutta se ei ollut mahdollista. Olen kuitenkin todella ylpeä, mitä kaikkea olemme saavuttaneet yhdessä.

Lue myös: Tommi Mäkinen innoissaan uudesta miehistöstään – toivotti hyvää jatkoa Jari-Matti Latvalalle

Lue myös: Sebastien Ogier hehkutti Tommi Mäkistä – ”Pääsen tekemään töitä lapsuuden idolini kanssa”

Lue myös: Toyotan isolta pomolta paljastus tunteikkaassa viestissä: Jari-Matti Latvala vaikutti Toyotan kohtaloon

Lue myös nämä

  • Uusimmat