Thierry Neuville haastajan asemassa Suomen MM-rallissa – ”Motivaatio on ainakin ihan tapissa”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuski Thierry Neuvillen urakka Suomen MM-rallissa vaikuttaa toivottomalta. Korealaistiimi ei ole koskaan yltänyt Jyväskylässä podiumille, mutta belgialainen tarvitsee hyvän tuloksen, jotta Toyota-tähti Ott Tänak ei karkaa MM-sarjassa.

Neuville on ennen Suomen osakilpailua MM-sarjassa kolmantena seitsemän pistettä Tänakin takana. Neljän MM-hopean Neuville on vuosia pitänyt kuusinkertaista maailmanmestaria Sebastien Ogieria pahimpana kilpakumppaninaan, mutta tänä vuonna Tänak lienee se pahin este mestaruushaaveen kannalta.

– Tällä hetkellä pääviholliseni on Tänak, koska hän johtaa MM-sarjaa. Hän on täälläkin varmasti vahva, koska Toyota on kehitetty näillä teillä. Mekin olemme kehittyneet. Toivottavasti olemme kuroneet vähän Toyotan etua, Neuville sanoi rallin aattona.

– Tavoitteeni on ajaa podiumille, mutta se vaatii todella hyvän onnistumisen. Se on kuitenkin tähtäimessä. Motivaatio on ainakin ihan tapissa.

Hyundaille kuljettajien mestaruutta tärkeämpi on valmistajien MM-titteli, jota korealaisvalmistaja on jahdannut jo viisi vuotta.

  • Millaiset ovat Latvalan, Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin lähtöasetelmat Suomen MM-ralliin? Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,274419″ ap mute]

 

– Hyundaille on todella tärkeää valmistajien mestaruus. Haluan auttaa tiimiä sen suhteen mahdollisimman paljon. Tietenkin kuljettajien mestaruus ja sen voittaminen ovat minulle se ykkösjuttu, Neuville totesi.

– Olemme panostaneet todella paljon valmistajien MM-sarjaan. Me olemme kierrättäneet kuskeja ja se on syy, miksi esimerkiksi Sebastien Loeb on tallissa.

Monen asiantuntijan papereissa tämän kauden mestaruustaisto käydään Tänakin ja Citroenin Ogierin välillä. Neuville on kuitenkin yhä iskuetäisyydellä, mutta Suomesta pitää saada hyvät pisteet.

– Olemme vakuuttuneita, että voimme voittaa mestaruuden. Tiukkaa tulee varmasti olemaan ihan loppuun saakka. Vain yksi voi voittaa.

Lue myös:

Lue myös nämä

  • Uusimmat