Teemu Sunisen raju peliliike tuo jättipotin? ”Moni ajatteli sitä riskitekona”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen nähtäneen Hyundain ralliauton ratissa MM-kaudella 2022.

Suninen teki kovan ratkaisun elokuussa, kun hän lähti lätkimään M-Sport Fordin tiimistä. Suninen antoi Suomen MM-rallissa vahvat näytöt ajettuaan WRC2-luokan voittoon Printsportin Volkswagen Polo R5- autolla.

”Jyskälän” jälkeen Hyundai avasi oven Suniselle, joka starttasi Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla Katalonian MM-ralliin. Tuloksena oli kakkossija WRC2-luokassa autolla, jossa riittää vielä kehitettävää.

– Se projekti houkuttaa, sillä he ajavat paljon testiä ja panostavat auton kehitykseen. Siellä on ollut hyvä meininki, Suninen kertoo Rallit.fille.

– Päälliköt ovat hyväksyneet auton haasteet, joita olemme nyt kehittämässä. Sinne on työkaluja, ja olemme löytäneet oikean suunnan.

Aiemmin tällä viikolla paljastui, että Suninen pääsee Hyundain WRC-auton rattiin kauden päättävässä Monzan MM-rallissa kahden viikon kuluttua. Suninen korvaa kilpailussa Ott Tänakin, joka kertoi jättävänsä asvalttikisan väliin perhesyiden vuoksi.

Lue myös: Teemu Suninen sai yllättävän puhelinsoiton – ”Nyt tässä on luettu, mistä napista auto lähtee käyntiin”

Suninen on taustajoukkoineen käynyt Hyundain kanssa alustavia keskusteluja jatkosta.

– Haluan päästä ajamaan ja saada hyvän kauden. Puhetta on ollut pääosin WRC2-luokasta. Siinä olisi jotain mahdollisuutta olla varakuljettajana (Hyundain WRC-tiimille). Se mahdollisuus tulikin yllättävän nopeasti, Suninen viittaa Monzan WRC-pestiin.

– Ralli on ollut taas oikein hauskaa. Hauskuus ei ole välttämättä tullut auton suorituskyvystä, vaan yleisestä ilmapiiristä. Ralli on ollut taas hauskaa ja kivaa, Suninen myhäilee.

Suninen luottaa vahvasti siihen, että M-Sportin jättäminen oli oikea ratkaisu.

– En uskonut, että olisimme olleet näin nopealla aikataululla tällaisessa tilanteessa. Moni ajatteli, että M-Sportilta lähtö oli riskiteko. Mielestäni olisi ollut riski jäädä sinne, Suninen paaluttaa.

– Siellä olisi päässyt ajamaan vain rahalla, ja kun sitä ei ole, eikä koskaan aja mitään testejä, se rupeaa näkymään tuloksissa. Se on surullinen fakta.

Katso alapuolelta Sunisen haastattelu Katalonian MM-rallin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat