Teemu Suninen luki jälleen sopimusuutisistaan netistä – ”Onhan tämä hieno fiilis”

Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen ensi vuoden työnantajasta saatiin vahvistus perjantaina, kun M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson kertoi suomalaislupauksen jatkavan tiimissä kaudella 2019.

Wilson kertoi Sunisen sopimuksesta Autosportin haastattelussa, jossa hän myös harmitteli Sebastien Ogierin lähtöä tallista. Suninen ajaa ensi kaudella täyden kauden rallin MM-sarjassa Fordin kalustolla.

– Onhan tämä hieno fiilis. Tämän kauden päätavoite täyttyi, kun saamme täyden sarjan ja Fordilla, Suninen iloitsi Rallit.fille.

– Fordilla on kasvanut paljon nuoria kuljettaja kuten Thierry Neuville ja Ott Tänak. He ovat tällä hetkellä vähintään Ogierin jälkeen MM-sarjan kovimpia kuljettajia, Suninen jatkoi.

Sunisen managerina toimiva Timo Jouhki paljasti jo ennen elokuun puolivälissä ajettua Saksan MM-rallia, että kuljettajalle on luvassa täysi kausi MM-sarjassa, mutta tallia ei vielä siinä vaiheessa paljastettu. Suninen luki tuolloin Jouhkin kommentit netistä. Samoin kävi perjantaina, kun Wilsonin lausunto tuli julki.

– Juuri äsken luin tästä itsekin. Mutta tavallaan M-Sport on ollut meille selkeänä vaihtoehtona, Suninen sanoi.

Suninen on päässyt M-Sportilla ajamaan viisi edellistä mestaruutta voittaneen Ogierin tallikaverina. Kuluvan kauden päättyessä tilanne muuttuu, kun Ogier siirtyy Citroenille.

– Toki se on harmillinen homma, kun ei pysty enää vertaamaan vauhtiaan viimevuotiseen maailmanmestariin – ellei sitten tule muita tallivaihdoksia. Hän on ollut hyvä oppi-isä, olen saanut häneltä paljon oppia, Suninen kehui.

Tiettävästi Ogier vie M-Sport Fordilta mukanaan myös Red Bullin sponsorituen. Kolaus on taloudellisesti kova M-Sportille, joka ei ole vieläkään täysi tehdastiimi.

– Pitää toivoa, että meillä on kilpailukykyinen kalusto ensi kaudella. Täytyy tehdä itse kovaa testityötä. Toivottavasti saadaan jotain tilalle – ei Red Bull välttämättä merkitse kaikkea, Suninen totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat