Rallin Tulevaisuuden Tähti -kisa uudistuu merkittävästi – voittajalle huomattava tuki MM-sarjaan

Henri Hokkala
Henri Hokkala voitti tänä vuonna Tulevaisuuden tähti -palkinnon. Se takasi hänelle osallistumisen Suomen MM-ralliin. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun kansallisen lajiliiton AKK:n Tulevaisuuden Tähti -palkinto kokee tulevina vuosina suuria muutoksia.

Vielä vuoden 2019 aikana voittaja saa viime vuosien tapaan palkinnoksi täydellisen kilpailupaketin Suomen MM-ralliin, mutta vuodesta 2020 alkaen voittaja saa huomattavan taloudellisen tuen FIA Junior WRC -sarjaan (JWRC) tai vastaavaan MM-sarjan oheisluokkaan. Samalla AKK:n, M-Sportin ja Pirellin luoman uuden ohjelman nimi muuttuu Flying Finn Future Star -palkinnoksi.

AKK Sports Oy:n ja sen kumppaneiden tuki muuttaa täysin luonnettaan ohjelman laajentuessa. Mikäli voittava kuljettaja ajaa ensi kaudesta lähtien M-Sportin Ford-kalustolla ja Pirellin renkailla rallin SM-sarjan SM3-luokassa, tukevat kaikki tahot MM-sarjaan osallistumista yhteensä 90 000 eurolla. JWRC-luokan tämän kauden osallistumismaksu viiteen osakilpailuun oli 139 500 euroa.

Vuodesta 2014 jaettu Tulevaisuuden Tähti -palkinto on toiminut ponnahduslautana usealle suomalaislupaukselle. Ensimmäisenä palkinnon saanut Teemu Suninen ajaa parhaillaan M-Sport Fordin tehdaskuljettajana. Vuoden 2015 voittaja Jari Huttunen kilpailee puolestaan Hyundai Motorsportin WRC2-kuljettajana, ja Juuso Nordgren (2016) kuuluu Skodan tehdastiimiin. Emil Lindholm (2017) ja Henri Hokkala (2018) kamppailevat SM-sarjassa mitaleista.

– Tulevaisuuden Tähti -palkinto on antanut valtavasti suomalaiselle autourheilulle, kun katsotaan, miten meidän nuoret ovat nousseet maailmalle sen kautta. Vuodesta 2020 lähtien tämä uusi konsepti liittyy myös entistä vahvemmin Flying Finn Driver Academyn huippuvalmennuksen piiriin osaksi isoa kokonaisuutta, kun Flying Finn Future Star -voittajasta tulee osa autourheilun juniorimaajoukkuetta, AKK-Motorsport ry:n ja AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio avaa Flying Finn -konseptia ja Tulevaisuuden Tähti -uudistusta.

Lue myös nämä