Tässä se on: Renault’n uusi ralliauto ensimmäistä kertaa virallisilla erikoiskokeilla – tulee haastamaan Fordin

Renault'n uuden ralliauton debyytti kilpailussa nähtiin viime viikonloppuna Ranskassa.
Quentin Ribaud Renault Clio Rally3
Quentin Ribaud vauhdissa Renault Clio Rally3 -autolla. Kuva: Renault
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Renault esitteli jo tammikuussa nelivetoisen Clio Rally3 -autonsa, mutta nyt kilpuri pääsi ensimmäistä kertaa vauhtiin virallisilla erikoiskokeilla. Ranskalaiskuljettaja Quentin Ribaud ohjasti uutta autoa Ranskan sorarallisarjaan kuuluvassa Terre des Causses -rallissa etuauton roolissa.

Ribaud, 29, on kilpaillut viime vuosina kotimaansa sorateillä Renault Clion Rally5- ja Rally4-luokituksen ajokeilla. Nyt hän sai kunnian ajaa ensimmäiset viralliset kilometrit ranskalaisvalmistajan Rally3-uutuudella.

– Kokemus oli todella positiivinen. Tämä oli ensimmäinen rallini nelivetoisella autolla, ja mielestäni Clio Rally3 -autolla oli äärimmäisen helppoa, miellyttävää ja nautinnollista ajaa, Ribaud kertoi.

– Autossa on valtavasti potentiaalia, ja ratin takana löytää nopeasti hyvän luoton. Minulla oli hauskaa koko viikonlopun.

Clio Rally3 herätti rutkasti kiinnostusta rallin aikana. Tähän saakka vain Fordin valikoimasta on löytynyt Rally3-luokituksen nelikko, mutta nyt Renault Clio tulee haastamaan samaan luokkaan M-Sportin kehittämän ajokin.

– Saimme valtavasti huomiota ja kannustusta pätkillä, huoltoalueella sekä kokoomatauoilla. Oli uskomatonta kuulla, kuinka useat ihmiset pitivät Clio Rally3 -auton ulkonäöstä ja äänestä, Ribaud hehkutti.

Quentin Ribaud Renault Clio Rally3
Quentin Ribaud sai kunnian ajaa ensimmäiset erikoiskokeet Renault Clio Rally3 -autolla. Kuva: Renault

Ribaud’n suunnitelmissa on kilpailla virallisesti Clion Rally3-versiolla Ranskan sorarallisarjan osakilpailussa toukokuussa.

– Minun pitää vielä sopeuttaa ajamistani nelivetoiseen autoon, mutta pääsin nyt ajamaan kuivissa, liukkaissa ja märissä olosuhteissa. Sain siis kokea, kuinka Clio Rally3 käyttäytyy erilaisilla alustoilla.

– Tämä oli hyvä kokemus ennen Castine-rallissa tulevaa kilpailudebyyttiäni, joka vielä riippuu auton luokittelusta, Ribaud sanoi.

Rally3-luokituksen autoilla kilpaillaan muun muassa rallin MM-sarjan WRC3- ja JWRC-luokissa.

Lue myös nämä