Esapekka Lappi tarjoaa Hyundaille äärimmäisen arvokkaan valttikortin

Esapekka Lapin ralliuralla alkaa uusi luku kaudella 2023.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai vahvisti perjantaina, että Lappi ajaa tiimin kilpurilla kaikki osakilpailut ensi kaudella. Tänä vuonna pieksämäkeläinen edusti Toyotaa ja osallistui seitsemään MM-ralliin. Toyotalta hänelle olisi ollut tarjolla myös ensi vuodeksi vain osa-aikainen sopimus.

Pitkään näytti siltä, että Lappi on jatkamassa Toyotan kolmosautossa Sebastien Ogierin aisaparina, mutta Ott Tänakin lähtö Hyundailta avasi oven Lapille.

– Elämä on täynnä yllätyksiä. Tämä on jotain sellaista, mitä en odottanut, kun saan mahdollisuuden liittyä Hyundai Motorsportin tiimiin ja ajaa täyden WRC-ohjelman, Lappi hehkuttaa uuden tiiminsä tiedotteessa.

– Tämä ainutlaatuinen tilaisuus on kuin unelma. Olemme erittäin tyytyväisiä liittyessämme Hyundai-perheeseen.

Hyundai starttasi pitkältä takamatkalta kauteen 2022, jolloin sarjassa otettiin käyttöön Rally1-hybridiautot. Toyota ja Kalle Rovanperä jyräsivät voittoon kisasta toiseen etenkin kauden ensimmäisellä puoliskolla, mutta kesästä lähtien Hyundai hivuttautui vauhdillisesti Toyotan rinnalle. Hyundai-kuljettajat Tänak ja Thierry Neuville saavuttivat kauden aikana yhteensä viisi osakilpailuvoittoa.

Hyundai nappasi historian ensimmäisen kolmoisvoittonsa syyskuussa Kreikan Akropolis-rallissa ja päätti kautensa kaksoisvoittoon Toyotan kotikisassa Japanissa.

– Tiimi näytti kauden 2022 aikana, että se pystyy kehittämään paljonkin autoaan kauden aikana ja että sillä on mahdollisuus voittoon jokaisella alustalla. Kuulemani perusteella kausi 2023 näyttää erittäin lupaavalta, Lappi luottaa.

– Tiedämme, että töitä on paljon tehtävänä, mutta olemme Jannen (kartanlukija Ferm) kanssa sitoutuneet siihen. Uskon, että meillä on paljon annettavaa tiimille.

Lapilla on todellakin annettavaa Hyundaille, sillä hän vie mukanaan paljon tietoa tiimin pahimmalta kilpailijalta eli Toyotalta.

– Teemme kaikkemme, jotta pystymme menestymään ja saavuttamaan yhteiset tavoitteemme.

Lue myös: Tallilta vahvistus: Esapekka Lappi on Hyundain mies – ”Elämä on täynnä yllätyksiä”

Lue myös: Jari-Matti Latvalalta mahtava uutinen – ”Aika selvällä pohjalla se on”

Lue myös: Toyotan WRC-rallitiimi julkisti kuljettajansa – Esapekka Lapin kohtalo sai viimeisen sinetin

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat