Suomalaistoivo sai uuden kilpurin MM-ralliin – yhtä hymyä testipätkällä, mutta yleisöerikoiskokeella kolahti

WRC2-luokan hallitsevat mestarit Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen tekevät debyytin Hyundai i20 N Rally2 -autolla tänä viikonloppuna.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm ja kartanlukija Hämäläinen kilpailevat Hyundailla torstai-iltana käynnistyneessä Viron MM-rallissa. Viime vuodet Skodalla ajanut Lindholm teki kesäkuun puolella Hyundai Motorsportin kanssa sopimuksen ajopaikasta WRC2-tiimin puolella.

Lindholm tutustui uuteen ralliautoonsa ensimmäisen kerran viime viikolla Virossa ajetuissa testeissä. Auton huollosta vastaa ranskalainen 2C Competition.

– Hyundain Rally2-tiimi on erittäin ammattimainen. Yhteistyömme on lähtenyt hienosti käyntiin. Uusi automme on erilainen, johon olen tottunut, mutta saimme ajaa sillä paljon viime viikolla.

– Vielä on hieman tehtävää, jotta se olisi täysin sellainen kuin haluaisin sen olevan, mutta olemme jo erittäin hyvällä tasolla. Viron MM-rallin kaltaisilla nopeilla teillä ohjauksen pitää olla tarkka, ja sitä se Hyundaissa on. Testi oli hyvä kokemus ja siitä jäi hyvä fiilis, jonka jälkeen on kiva lähteä torstaina ajamaan rallia, Lindholm summaa tiedotteessaan.

Lindholm löysi hyvän fiiliksen auton ohjaamossa jo torstaiaamun testierikoiskokeella. Suomalaistoivo oli ensimmäisellä ajokierroksella nopein kakkosluokan kuljettajista. Ei siis ihme, että Lindholmilla oli hymy herkässä heti ensimmäisen virallisen ajosuorituksensa päätteeksi.

Hymy hieman hyytyi torstai-iltana Tartossa ajetulla yleisöerikoiskokeella. Hyundain vasen takapyörä otti osumaa, ja ripustukset pettivät.

Lindholm selvisi kuitenkin pätkän maaliin pienellä aikatappiolla. Lindholm on WRC2-luokassa 14. sijalla, eroa kärkeen on kertynyt 6,7 sekuntia.

– Ilmeisesti osuimme johonkin. Tulimme nypyn yli ja sitten se kolahti johonkin. Pitää katsoa, mitä siinä oli, Lindholm ihmetteli.

– Onneksi tämä on pitkä ralli. Olemme nyt täällä, emmekä hävinneet aikaa valtavasti.

Kisa ei startannut Lindholmilta parhaalla mahdollisella tavalla. Suomalaisen tähtäimessä on joka tapauksessa hyvä sijoitus nopeassa sorakilpailussa.

– Tiimimme ei ole asettanut meille tulostavoitteita, mutta henkilökohtainen tavoitteeni on aina ajaa hyvä tulos. Viime vuonna ajoimme Virossa palkintokorokkeelle ja se on tavoitteemme myös tänä vuonna. En näe mitään syytä, etteikö tavoitteemme täyttyisi, Lindholm sanoo.

Viron MM-rallissa päästään kunnolla vauhtiin perjantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

Katso alta kooste Viron MM-rallin testierikoiskokeen tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat