Sebastien Ogierilta painavaa sanaa Kalle Rovanperästä

Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä saa Toyotalla tallikaverikseen rallin kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin.

Ogier, Rovanperä ja Elfyn Evans muodostavat Toyotan kuljettajakolmikon kaudella 2020. Rovanperän ja Evansin sopimukset ovat kaksivuotisia, ja Ogierin kontrahti kattaa tulevan vuoden.

Rovanperällä on edessään ensimmäinen kausi WRC-autolla, jolla hän kilpailee kauden jokaisessa MM-osakilpailussa. Tänä vuonna puuppolalainen kilpaili vielä WRC2 Pro -luokassa ja pokkasi mestaruuden Skodan tehdastiimin kalustolla.

Ogier painottaa, että harppaus Skoda Fabia R5 -autosta WRC-tykkiin ei ole pieni. Suomalaislupaukselta ei kannata heti odottaa huipputuloksia.

– Meidän pitää jättää hänet rauhaan. Parasta, mitä voimme tehdä Kallen hyväksi, on antaa hänelle aikaa oppia, Ogier kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Mutta olemme jo nähneet, että hän on erittäin mielenkiintoinen lupaus, Citroenilla viime vuonna kilpaillut Ogier lisää.

Fordilla koko MM-uransa ajanut Evans on samoilla linjoilla Ogierin kanssa.

– Odotan innolla sitä, että pääsen tekemään töitä Kallen kanssa. Hänellä ei ole vielä paljon kokemusta, mutta olemme nähneet häneltä jo uskomattomia asioita, Evans sanoo.

– Hän voitti WRC2 Pro -mestaruuden tänä vuonna ja teki hienoja tuloksia luokassa. Hän on ilmiselvä lahjakkuus ja häntä kannattaa pitää silmällä tulevaisuudessa. Teen mitä tahansa auttaakseni häntä, walesilaiskuljettaja lupaa.

Rovanperän Toyota-ura käynnistyi kunnolla keskiviikkona, kun hän pääsi testaamaan Toyota Yaris WRC -autoa Ranskassa.

Lue myös: Tästä se alkaa! Kalle Rovanperän ensimmäiset WRC-testit käyntiin (kuvat)

Katso alta Kalle Rovanperän tunnelmat Toyota-sopimuksesta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja