Quantcast

Ikonisen MM-rallin osallistujalista julki – Loeb ja Lappi lähtöviivalla

Rallilegenda Sebastien Loeb ajaa kauden neljännen MM-rallinsa syyskuussa Kreikassa.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb ja hänen tämän kauden tiiminsä M-Sport Ford vahvistivat rallinestorin osallistumisen ikoniseen kisaan keskiviikkona.

– Kymmenen vuotta myöhemmin paluu myyttiseen ralliin, Loeb kirjoitti Twitterissä.

Kymmenen vuotta sitten Citroenia komentanut Loeb voitti Kreikassa 40 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Mikko Hirvosta. Podiumille tuolloin kipusi myös Fordin Jari-Matti Latvala. Akropolis-rallin Loeb on valloittanut yhteensä kolme kertaa ja ajanut lisäksi neljä kertaa toiseksi.

Tämän kauden Loeb avasi sensaatiomaisesti voittamalla Ford Puma Rally1 -auton ratissa avauskisan Monte Carlossa uuden kartturinsa Isabelle Galmichen kanssa. Portugalin MM-rallia mies johti niin ikään, mutta tuloksena oli keskeytys perjantain iltapäivän lenkillä. Keskeytyksen Loeb koki myös Safari-rallissa, mutta ylsi silti tuloksissa kahdeksanneksi.

Kreikan MM-ralli julkisti keskiviikkona osallistujalistansa kokonaisuudessaan. Mukana on yhteensä 70 autokuntaa, joista 13 on uusia hybridivoimalla toimivia Rally1-kilpureita. Lähtöviivalla on peräti kuusi Fordin Rally1:sta, kun Loebin lisäksi Pumalla ajavat Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, Craig Breen, Adrien Fourmaux ja Jourdan Serderidis.

Toyotalla Kreikassa kurvailevat suomalaiskuskit Esapekka Lappi ja Kalle Rovanperä sekä Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans. Hyundain ykkösautoilla ajavat puolestaan Dani Sordo, Ott Tänak ja Thierry Neuville.

Lapin osallistuminen Kreikan ralliin on ollut pienoinen kysymysmerkki, mutta ilmeisesti tallin kolmatta autoa suomalaisen kanssa jakavalla Sebastien Ogierilla ei ollut intoa lähteä Kreikan röykkyisille teille. Sen sijaan Ogier on väläytellyt kiinnostustaan osallistua loppukauden kaukoralleihin Uuteen-Seelantiin ja Japaniin, jonka myötä lokakuun Katalonian kisa olisi puolestaan korvamerkitty Lapille.

Suomalaisista WRC2-luokan koitokseen osallistuvat Hyundain kalustolla Teemu Suninen sekä Skodalla Emil Lindholm. Junioreiden MM-sarjan päätöskisa ajetaan Kreikassa. Suomalaisista mestaruutta hakevat Sami Pajari sekä Lauri Joona.

Kreikan MM-ralli ajetaan 8.-11. syyskuuta.

Osallistujalistan kokonaisuudessaan voit tarkistaa täältä.

Katso alapuolelta viime vuoden Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat