Öljyrahat tulossa ensi kaudeksi rallin MM-sarjaan – ”Olemme hyvin luottavaisia!”

Rallin MM-sarjaan on tulossa iso nippu uusia kilpailuja kaudeksi 2025.
Dakar-rallia on jo ajettu Saudi-Arabiassa. Kuva: Dakar.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo aiemmin tällä viikolla uutisoimme, että Etelä-Amerikan Paraguayssa ollaan varmoja WRC-tapahtuman suhteen. Paikallismedian mukaan Paraguay on viimeistelemässä sopimusta rallin MM-sarjan promootioyhtiö kanssa.

Lue lisää: Rallin MM-sarjaan tulossa uusi kilpailu – järjestäjät ovat asiasta jo varmoja

Paraguyan lisäksi myös Irlannin WRC-hanke on pitkällä. Nyt näyttää myös vahvasti siltä, että Saudi-Arabia on läpäisemässä promoottorin seulan.

Lähi-idän maa isännöi jo Dakar-rallia sekä F1-sarjaa, joten WRC olisi öljyrahoilla mässäilevälle maalle luonnollinen jatkumo.

– Olemme hyvin luottavaisia, että kaudella 2025 meillä on kilpailu Lähi-idässä. Se voisi samalla myös elvyttää Lähi-idän mestaruussarjaa, joten teemme tauotta töitä tämän asian eteen, rallin MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumapäällikkö Simon Larkin sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Uskomme, että Lähi-itä on myös hyvin kriittinen markkina meidän asiakkaillemme. Muistamme kaikki hyvin, että vain muutama vuosi sitten meillä oli MM-sarjassa joka tasolla kuskeja siltä alueelta. Haluaisimme elvyttää myös sitä, Larkin jatkaa.

Vaikka Larkin puhuu laajemmasta alueesta, on juuri Saudi-Arabia todennäköisin kisaisäntä rallin MM-sarjalle. Promootioyhtiön mukaan Lähi-itä on MM-kalenterin puuttuva palanen.

Edellisen kerran Lähi-idässä ajettiin rallin MM-sarjaa kaudella 2011, kun Jordania isännöi WRC-karavaania. Tuolloin voittoon ajoi Sebastien Ogier Citroenin ratissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat