Marcus Grönholm palaa tositoimiin

Marcus Grönholm palaa tositoimiin elokuussa Saksassa.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm osallistuu elokuun 15.-17. päivä ajettavaan Eifel Rally Festival -tapahtumaan. Kisajärjestäjä tiedotti asiasta keskiviikkona omilla verkkosivuillaan.

Ralli ajetaan Vulkaneifelin ympäristössä lähellä Koblenzin ja Cochemin kaupunkeja. Järjestäjän mukaan jo 127 autokuntaa on ilmoittanut mukaan tapahtumaan, vaikka ilmoittautuminen on ollut auki vasta vajaan viikon.

Kisassa on ideana esitellä ralliautoja laajalla valikoimalla, eivätkä pätkäajat ole kenties niitä tärkeimpiä. Vielä ei ole tiedossa, millä autolla Grönholm rallissa kilpailee.

Grönholm voitti rallin maailmanmestaruuden vuosina 2000 ja 2002 Peugeot’lla. Kartturina miehelle toimi Timo Rautiainen.

– Olen kuullut paljon tästä festivaalista ja olen iloinen, että voin olla tänä vuonna mukana, Grönholm hehkuttaa.

– Odotamme innolla ”maagisen Marcuksen” osallistumista. Meillä on edelleen myös muita keskusteluja käynnissä muiden huippukuskien kanssa. Luvassa on faneille vielä muutamia yllätyksiä, järjestävän tahon MSC Daun Otmar Anschütz puolestaan sanoo.

Grönholm on viimeksi kilpaillut viime vuonna Logiman Mythical Cars -rallissa, jossa inkoolainen rysäytti ulos pätkän maalin jälkeen. Vuonna 2019 mies ajoi Toyotan WRC-autolla Ruotsin MM-rallissa, mutta tuolloinkaan penkkavisiiteiltä ei vältytty.

Lue myös nämä