Riku Tahkolle helpottava voitto – ”Vihdoin ja viimein se sieltä tuli”

Riku Tahko
Riku Tahko (kesk.) pääsi juhlimaan voittoa. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Riku Tahko oli päivän nimi rallicrossin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Jurvan Botniaringillä lauantaina.

Tahko nappasi SuperCar-luokassa isoimman mahdollisen pistepotin ajamalla voittoon alkuerissä, semifinaalissa sekä superjännittävässä finaalistartissa. Tahko oli nopein jo perjantain vapaissa harjoituksissa, joten viikonloppu oli Mini-kuljettajalle täyden kympin suoritus.

Voitto oli Tahkolle suuri helpotus, sillä viime kaudella SM-pronssi irtosi ilman ainuttakaan osakilpailuvoittoa.

– Täytyy sanoa, että tähän kiteytyy kyllä aika paljon enemmän kuin pelkästään viime vuoden pronssikausi. Nyt vilisee mielessä rallin SM-vuodet jo vuodesta 2009 lähtien. Silloin pystyttiin ajamaan sarjassa hyvin ja voittamaan SM-mitali, mutta voitto jäi pahimmillaan kuuden sekunnin päähän. Tämä on valtava helpotus, vihdoin ja viimein se sieltä tuli. Nyt kaikki natsasi niin kuin piti, Tahko huokasi tyytyväisenä.

Toiseksi ajoi Juha Rytkönen, ja kolmas oli ensimmäisen SM-osakilpailunsa tällä kaudella ajanut Ari Perkiömäki.

Jere Kalliokoski oli sivussa Botniaringin osakilpailusta, joten pistekärkeen nousi Rytkönen (77 pistettä) ennen Joni-Pekka Rajalaa (68) ja kauden avausvoittonsa ottanutta Tahkoa (67). Kalliokoski putosi pistetaulukossa neljänneksi (57).

SRC-luokka jatkui tuttuun tapaan Henri Haapamäen komennossa. ”Henkka” saalisti jo kolmannen kerran tällä kaudella täydet 30 pistettä, ja sarjajohto venähti jo 25 pisteeseen. Toiselle sijalle täräytti Jussi Klemola, ja kolmanneksi ajoi Christian Jensen.

– Päivä oli täydellinen, ei voi antaa pienintäkään moitetta huollolle, autolle tai kuskille. Täysin suunnitelman mukaan meni, Haapamäki kertoi.

Tällä kaudella tasaisinta vääntöä on nähty pienten kaksivetoisten Autokrossi-luokassa, joka tarjosi sarjalle jälleen uuden osakilpailuvoittajan. Jere Tikka käskytti Toyotansa hurjaan iskuun ja pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä rallicross-voittoaan komean taistelun päätteeksi. Tero Tukiainen oli finaalin voitossa kiinni aina viimeistä edelliselle kierrokselle asti, kunnes ajovirhe pudotti miehen kolmannelle sijalle. Toiseksi luokassa ajoi Jori Seppälä.

– Kyllä voitto maistuu hyvälle, ei olisi aamulla uskottu. Koko talvi on tehty töitä tämän eteen, ei oikein löydä tässä vaiheessa edes sanoja, Tikka totesi.

SM-sarja jatkuu 24.-25. elokuuta Kouvolassa.