Ranskalaiskuski peittosi entisen WRC-kuskin ja otti uran toisen EM-voiton, Mikko Heikkilä ei yltänyt pisteille Kanarialla

Citroenin Rally2-autolla ajava Yoann Bonato on voittanut Kanariansaarten EM-rallin.
Yoann Bonato
Yoann Bonato. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Ranskalaiselle asvalttispesialistille voitto EM-sarjassa oli uran toinen. 39-vuotias Bonato juhli myös Kataloniassa viime vuoden lokakuussa. Kanarialla Bonato on ollut aiemmin urallaan kaksi kertaa podiumilla. Vuonna 2020 hän oli toinen ja viime vuonna kolmas.

– Aivan uskomaton fiilis. Tiimi ja auto olivat täydellisiä. Haluan sanoa Yohan Rosselille, että tänä viikonloppuna minä olen supertähti, Bonato virnuili maalissa viitaten kaksi asvalttikisaa MM-sarjan WRC2-luokassa voittaneeseen maanmieheensä.

– Kaikki sujui juuri niin hyvin kuin toivoin. Olosuhteet olivat vaikeat loppuun asti. Olen todella onnellinen. Tämä on hieno voitto, ranskalaiskuski jatkoi.

Kakkostilalle Kanarialla kurvaili MM-sarjastakin tuttu Hayden Paddon Hyundaillaan. Eroa kisan voittaneeseen Bonatoon jäi 36,9 sekuntia.

– Jos sää olisi ollut parempi, olisin voinut hyökätä Power Stagen pisteiden kimppuun. Meillä oli kuitenkin väärät renkaat. Iso kiitos BRC:n tiimille. Emme odottaneet, että voimme ajaa täällä podiumille, Paddon summasi.

Kolmannelle sijalle ajoi lopulta Espanjan Efren Llarena, joka puolustaa EM-titteliä. Llarena nousi kolmanneksi 5,6 sekunnin turvin ennen maanmiestään Jan Solansia. Espanjan Ivan Ares oli kisan viides ennen Itävallan Simon Wagneria ja Italian Andrea Nucitaa.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi. Voit kuunnella podcastin myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Mikko Heikkilä ajoi Skodallaan sijalle 19. Kokonaistilanteessa nurmijärveläinen jäi kärjelle vajaat kolme ja puoli minuuttia.

Heikkilä ei ole kuitenkaan asvaltilla juuri kilpaillut. EM-kauden avauskisassa Portugalissa Heikkilä oli kiinni voitossa viimeiselle erikoiskokeelle asti, mutta rengasrikko vesitti loistotuloksen.

Rallin EM-sarja jatkuu parin viikon päästä ajettavalla Puolan osakilpailulla. Puolassa ajetaan jälleen soralla, mikä sopii Heikkilälle huomattavasti paremmin kuin Kanarian asvaltti.

Katso alta kooste Kanariansaarten EM-rallin perjantain tapahtumista. Kilpailun tilanne on videon alla.