Ranska sai uuden mestarin rallin MM-sarjassa

Pierre-Louis Loubet. Kuva: Santeri Rosenvall/AKK Sports Oy

Ranskalainen Pierre-Louis Loubet pääsi tiistaina juhlimaan rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruutta.

Ott Tänak katkaisi lokakuun lopussa ranskalaisten pitkän mestaruusputken rallin kuninkuusluokassa, mutta pienemmässä luokassa Ranska sai uuden mestarin. Loubet’n titteli sai sinettinsä, kun Australian MM-ralli päätettiin perua Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa tuhoja tehneiden metsä- ja maastopalojen vuoksi.

Lue myös: Australian MM-ralli peruttu – Hyundaille historiallinen mestaruus, Toyota jäi nuolemaan näppejään

WRC2-luokan loppupisteissä otetaan huomioon kuusi parasta tulosta. Loubet, 22, osallistui tällä kaudella kuuteen MM-ralliin, joissa hän nappasi kaksi WRC2-luokan osakilpailuvoittoa.

Skoda-kuljettaja Loubet kuittaa tittelin kolmen pisteen erolla puolalaiseen Kajetan Kajetanowicziin. Meksikolainen Benito Guerra sijoittui kolmanneksi WRC2-loppupisteissä.

– Fantastinen vuosi 2C Competition -tallin kanssa. Meillä on vain kuusi tulosta, mutta se on riittävästi WRC2-mestaruuteen, Loubet hehkuttaa Facebookissa.

– Ajatuksemme ovat Uuden Etelä-Walesin asukkaiden luona. Tunnemme myös suurta kunnioitusta meitä suojelevia palomiehiä kohtaan, ranskalaislupaus jatkaa.

Kalle Rovanperä vei tänä vuonna mestaruuden nimiinsä WRC2 Pro -luokassa, joka oli tarkoitettu tehdastalleille. Yksityistiimit kilpailivat WRC2-luokassa R5-luokituksen autoilla.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja