Ott Tänak törmäsi taas tuttuun valittamisen aiheeseen

Hyundain Ott Tänak taistelee voitosta Portugalin MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin kausi on ollut toistaiseksi pettymys, mutta Portugalissa virheitä ei ole tullut.

Tänak on rallissa perjantain jälkeen neljäntenä ja eroa rallia johtavaan Toyotan Kalle Rovanperään on ennen lauantaipäivää vain 5,4 sekuntia.

– Tämä oli itseasiassa aika hyvä ja tasainen päivä. En vain luota ihan autooni, mutta olemme edelleen voittotaistelussa mukana. Tiet pysyivät koko ajan aika hyvässä kunnossa, joten jopa iltapäivä oli aika nautinnollinen, Tänak sanoi.

Virolainen tosiaan näytti nauttivan iltapäivän lenkillä ja hän pystyi nostamaan vauhtiaan. Tänak voi haaveilla Portugalissa jopa vielä kauden ensimmäisestä voitosta.

– Tällä hetkellä olemme aika lähellä, joten sanoisin, että kaikki on vielä mahdollista. Joten katsotaan, mitä voimme tehdä yön yli ja voimmeko löytää vielä lisää vauhtia, Tänak mietti.

Hyvästä vauhdista huolimatta Tänak ei ole taaskaan ollut kauhean tyytyväinen autoonsa.

– Kyse on yleisemmästä ongelmasta, mistä olemme kärsineet tänä vuonna jostain syystä. Se ongelma ei ollut näin paha kaudella 2022, joten auto on kehittynyt tiettyyn suuntaan. On vaikeaa saada autoa sopimaan minulle. Yritän löytää oikean tavan ajaa tätä autoa, mutta siihen meni aamulla jonkin verran aikaa, Tänak kertasi.

Tänak kertoi, ettei asiaan ole mitään teknistä ratkaisua olemassa.

– Auton balanssia ei ole kovin helppoa hallita. Säätöjen osalta emme voi juurikaan tehdä mitään. Mutta voimme tehdä jotain juttuja ja yrittää saada autoa enemmän siihen oikeaan ikkunaan, mutta nähtäväksi jää, miten lähelle sitä pääsemme. Huomenna pätkät ovat täysin erilaisia kuin tänään. Ne ovat kapeampia ja nopeampia, joten nähtäväksi jää, miten auto käyttäytyy niissä, Tänak ennakoi.

Portugalin MM-rallissa ajetaan lauantaina yhdeksän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä