Kalle Rovanperä myönsi: Toyotan autoon tehty muutos aiheuttaa ongelmia

Kalle Rovanperä teki tasaista jälkeä Portugalin MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi perjantain aikana ”vain” yhden pohja-ajan, mutta hän saapui iltahuoltoon rallin kärkipaikalla. Taistelu kärjessä oli huikean tasaista läpi päivän, ja illan päätteeksikin kärkinelikko mahtui vain viiden sekunnin sisään.

Toyotan Sebastien Ogier teki kovan hyökkäyksen perjantain päätöspätkällä, mutta suomalainen piti tallikaverinsa takanaan sekunnin turvin. Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperä saa lauantaille parhaan mahdollisen lähtöpaikan pääluokan kuljettajista.

– Se on tärkeintä, että pysyimme kärjessä. Huomenna tulee varmasti kovat kilvanajot. Autoa pitää saada paremmaksi, jotta pysymme siinä mukana. Onneksi meillä on nyt ensimmäinen tsäänssi muuttaa sitä, Rovanperä sanoi Rallit.fille viitaten perjantain iltahuoltoon.

Rovanperä ei ollut täysin tyytyväinen autoonsa päivän aikana. Suomalaisen mukaan säädöissä oli selkeästi parannettavaa.

– Aika taistelua oli auton kanssa. Säädöt eivät näyttäneet olevan ihan parhaat kellään meidän tiimin autoista.

– Balanssi ei ole ollut hyvä ja se näkyy rengaskulumana. Sitten se vain kertaantuu lisää, Rovanperä tiivisti.

Päivän aikana Rovanperälle tuotti ongelmia myös helteinen sää. Toyota muutti täksi kaudeksi autonsa värityksen mustaksi, ja Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen arveli jo ennen kauden alkua, että kuumissa kesäralleissa musta väri voi tuottaa lisää tuskaa kabiinissa.

Rovanperän mukaan tämä pitää paikkansa.

– Autossa oli aika kuuma. Siellä on aina ollut kuuma, ja tänä vuonna tämä mattamusta väri ei yhtään ainakaan paranna tilannetta, Rovanperä totesi.

Portugalin MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta.

Lue myös nämä