Toyotan japanilaiskuski yllätysjohdossa MM-rallissa – ”En ole vielä äärirajoilla”

Toyotan Takamoto Katsuta teki sen, mitä lupasi ennen Portugalin MM-rallia.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta ei aja tiimipisteistä Portugalissa, joten japanilainen pystyi lähtemään kisaan paineettomasti. Mies kertoikin ennen rallia, että nyt on aika tehdä tulosta. Ainakin kilpailun alku on sujunut hienosti, sillä Katsuta johtaa rallia viiden erikoiskokeen jälkeen.

Erot ovat kuitenkin marginaalisia, sillä toisena oleva Hyundain Thierry Neuville on vain 2,9 sekunnin päässä Katsutasta. Koko kärkikuusikko mahtuu reilun yhdeksän sekunnin sisään.

– En ole vielä äärirajoilla. Olen vähän kamppaillut auton kanssa. En ole ihan tyytyväinen, miten auto käyttäytyy, mutta yritämme puskea kovaa, Katsuta sanoi.

– Silti homma on toiminut aika hyvin, vaikka kaikki ei ole ihan kohdallaan. Pitää vain puskea täysillä. Luvassa on kuitenkin parempaa, jos löydämme paremmat säädöt.

Katsutan lisäksi kaikki muutkin Toyota-kuskit kamppailivat autojensa kanssa. Katsuta kokee, että iltapäivällä on ajettava järkevästi, mikäli hän mielii säilyttää johtopaikkansa.

– Joitain säätöjä on muutettava, koska olosuhteet ovat iltapäivällä kovemmat. Enimmäkseen minun on kuitenkin muutettava omaa ajatustapaani, Katsuta myönsi.

– Ei ole järkeä tehdä mitään hullua ja ei ole fiksua puskea liikaa, koska tein sen takia virheitä aamulla. Minun on löydettävä äkkiä oikea balanssi.

Portugalin MM-rallissa ajetaan perjantaina iltapäivällä vielä neljä erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä