Miksi Toyota-kuljettajat valittavat autoistaan? Sebastien Ogier tarjosi yhden näkökulman

Toyotan Sebastien Ogier ajoi hyvin vahvan perjantaipäivän Portugalin MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Portugalin MM-rallissa 2024. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier on perjantain jälkeen rallissa toisena ja on jäänyt tallikaveristaan Kalle Rovanperästä vain sekunnin.

Ogier päätti perjantain upeasti ja takoi päivän viimeiselle erikoiskokeelle 3,2 sekunnin pohjat Rovanperään nähden.

– Tämä oli tosi hyvä päivä, vaikka aamulla tunne ei ollutkaan kovin hyvä, Ogier sanoi Rallit.fille.

– Taistelin aamulla aika paljon auton kanssa, mutta iltapäivällä se muuttui hiljalleen paremmaksi, mutta silti se ei ollut ihan 100-prosenttinen. Meillä oli kaksi ongelmaa, mitkä maksoivat meille johtoaseman tänään, Ogier kertasi.

Ranskalaisella oli ongelmia kypärämikrofonin kanssa ja lisäksi yhdellä pätkällä hänen hybridiyksikkönsä ei toiminut.

– Siinä meni ehkä yhteensä viisi sekuntia ja ne maksoivat meille johtopaikan. Mutta olemme edelleen voittotaistelussa mukana, ja se on tietysti kaikista tärkeintä.

Kaikki Toyota-kuljettajat valittivat päivän mittaan autoistaan. Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta eivät myöskään olleet tyytyväisiä autojensa säätöihin. Ogier muistutti kuitenkin, ettei kukaan valita turhan takia.

– En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta se tarkoittaa vain sitä, että vielä on tilaa parantamiselle, mutta niin se aina yleensäkin menee. Me valitamme tietysti aina, mutta sen pitää olla rakentavaa ja yritämme tehdä autosta paremman yhdessä tiimin kanssa. Emme valita vain valittamisen ilosta, Ogier muistutti.

– Meistä ei vain tuntunut niin hyvältä autossa kuin olisi pitänyt tuntua ja jouduimme taistelemaan enemmän kuin olisimme halunneet. En halua kuitenkaan sanoa mitään tallikavereideni puolesta, sillä en tiedä, mikä tilanne heillä oli, mutta Kalle ei ollut kovin tyytyväinen, kuten ei ollut Takakaan. Se kertoo vain siitä, että vielä pitää parantaa.

Taistelu on toistaiseksi ollut todella hurjaa. Parhaimmillaan kaikki kuusi kärkikuljettajaa olivat vain noin kuuden sekunnin sisällä. Taistelu jatkunee yhtä kovana myös huomenna.

– Erot ovat todella, todella pieniä, joten en voi ajatella, että kyse olisi vain minun ja Kallen välisestä taistelusta huomenna. Luulenpa, että moni muukin voi tulla vielä taisteluun mukaan. Lähden totta kai ajamaan voitosta. Luulen, että tieasema näyttelee vielä suurempaa roolia huomenna kuin tänään, Ogier ennakoi.

Portugalin MM-rallissa ajetaan huomenna lauantaina kahdeksan erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä