Quantcast

Australian MM-ralli peruttu – Hyundaille historiallinen mestaruus, Toyota jäi nuolemaan näppejään

Thierry Neuville
Thierry Neuvillen edustama Hyundai voitti valmistajien mestaruuden. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Australian MM-rallin järjestäjät ilmoittivat tiistaina, että kauden päätöskilpailu on peruttu Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa tuhoa tehneiden metsä- ja maastopalojen vuoksi.

Maanantaina järjestäjät elättelivät vielä toiveita kilpailun läpiviemisestä ja julkaisivat uuden, selkeästi supistetun reitin, jossa olisi kilpailtu vain neljällä erillisellä erikoiskokeella.

Lopulta ralliorganisaatio teki odotetun päätöksen ja perui koko tapahtuman. Tilanne Uudessa Etelä-Walesissa on katastrofaalinen eikä sen odoteta helpottuvan lähipäivinä. Rallin isäntäkaupungin Coffs Harbourinkin ympäristössä on useita erillisiä paloja.

Rallin peruuntuminen tarkoittaa sitä, että Hyundai kruunataan valmistajien tämän kauden mestariksi. Mestaruus on historiallinen Hyundaille, sillä tiimi ei ollut aiemmin saavuttanut titteliä.

Tommi Mäkisen johtama Toyota oli 18 pisteen päässä Hyundaista ja sillä olisi ollut huipputuloksella mahdollisuus saavuttaa Hyundain etumatka Australiassa. Toyota juhli vuosi sitten merkkimestaruutta Australiassa, mutta nyt tiimin on tyydyttävä hopeasijaan.

Esapekka Lapin edustama Citroen sijoittui kolmanneksi valmistajien MM-sarjassa. Teemu Sunisen M-Sport Ford jäi neljänneksi.

Toyotan Ott Tänak kruunattiin kuljettajien maailmanmestariksi jo edellisessä osakilpailussa Kataloniassa. Suomalaiskuljettajista Toyotan Jari-Matti Latvala sijoittui seitsemänneksi, Suninen yhdeksänneksi ja Lappi kymmenenneksi.

Katso rallin MM-sarjan pistetaulukot täältä.

Rallin MM-kausi 2020 käynnistyy tammikuun loppupuolella legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat