Rallin MM-sarjan kulisseista kajahti toinenkin iso uutinen

Rallin MM-sarjan tulevaisuudesta käytiin kriittisiä neuvotteluja viime viikon aikana.
Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Hyundain Rally1-autolla. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisviikon isoin jytky oli se, kun Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi uudet pistesäännöt MM-kaudelle. Jatkossa varsinaisen rallin pisteet ovat jaossa jo lauantai-illan tulosten perusteella, minkä lisäksi sunnuntain erikoiskokeilta on saatavilla erilliset pisteet seitsemälle nopeimmalle.

Lue lisää: Rallin MM-sarjaan järisyttävä uudistus!

Rallin MM-sarjan tulevaisuudesta tehtiin muitakin linjauksia. Yksi näistä oli se, että nykyisillä Rally1-hybridiautoilla kilpaillaan hyvin todennäköisesti pääluokassa vuoden 2026 loppuun saakka.

Tämän suuntauksen taustalta on paljastunut toinen iso uutinen. Dirtfish-sivuston mukaan kaiken keskiössä oli se, että Hyundai Motorsport on sitoutunut pysymään rallin MM-sarjassa seuraavat kolme vuotta.

Tiettävästi viime torstaina keskusteltiin myös sellaisesta vaihtoehdosta, että pääluokassa voitaisiin siirtyä käyttämään Rally2-luokituksen kilpureita kaudesta 2025 eteenpäin. Pääluokan valmistajat olivat kuitenkin tätä vastaan.

Dirtfishin mukaan Rally1-autojen heivaaminen olisi kova takaisku etenkin M-Sportille, joka ei ole täysiverinen tehdastiimi, mutta saa kuitenkin tukea Fordilta. Jenkkivalmistajan tuki voisi kadota kokonaan, mikäli pääluokan autoissa ei hyödynnettäisi hybriditeknologiaa.

Viime viikon linjaukset tarkoittanevat sitä, että Rally1-autojen syklistä tulee lopulta viisivuotinen. Se on vielä päättämättä, millaista teknologiaa MM-sarjan pääluokan autoissa käytetään vuodesta 2027 alkaen.

Lue myös: Esapekka Lapilta tiukkaa puhetta rallin MM-sarjan valtavasta uudistuksesta

Lue myös: Kalle Rovanperältä tyrmäys Jari-Matti Latvalankin tekemälle ehdotukselle

Lue myös nämä

  • Uusimmat