Rallin MM-sarjan huippupestiin vain kaksi hakijaa – ja se nostaa esiin isoja kysymyksiä

Rallin MM-sarjan virallisen rengastoimittajan pesti ei olekaan herättänyt niin paljon kiinnostusta kuin tähän asti on ajateltu.
Pirelli
Rallin MM-sarjassa kilpaillaan Pirellin renkailla kauden 2024 loppuun saakka. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pirelli toimittaa pyörät rallin MM-sarjaan vielä kaudella 2024. Kansainvälinen autoliitto FIA pohtii parhaillaan, mikä yhtiö saa rengasruletin pyöritettäväkseen vuosille 2025-27.

Alkuun uutisoitiin, että useat rengasvalmistajat olisivat kiinnostuneita pestistä. Mutta totuus vaikuttaa olevan jotain muuta.

Ensin Pirelli ilmoitti, ettei se aio hakea jatkokaudelle. Italialaisyhtiö perusteli vetäytymistään sillä, että se on saavuttanut nykyisen sopimuksensa alussa asettamansa tavoitteet MM-erikoiskokeilla.

Pirellin päätöksen jälkeen uumoiltiin, että pestistä on yhä kiinnostunut kolme rengasvalmistajaa: ranskalainen Michelin, intialainen MRF ja eteläkorealainen Hankook. Nyt näyttää siltä, että ehdokkaista vain kaksi on tosissaan hakenut rengastoimittajaksi.

Ranskalaisen Autohebdo-lehden mukaan MRF ei ole havittelemassa sopimusta MM-sarjan kanssa. Näin ollen rallin MM-sarja pyörinee joko Michelinin tai Hankookin kumeilla ensi kauden jälkeen.

Ranskalaisaviisi kysyi aiheesta kommenttia MM-sarjan promootioyhtiön urheilupomolta Peter Thulilta, mutta hän ei halunnut tässä vaiheessa puhua aiheesta.

Kandidaattien vähäisyys nostaa esiin isoja kysymyksiä. Eivätkö rengasvalmistajat koe saavansa merkittävää lisäarvoa itselleen rallin MM-sarjasta?

Lajin huippusarjan taustalla olevat Kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC-promoottori puntaroivat parhaillaan, kuinka MM-sarjan konseptista saadaan mielenkiintoisempi suurelle yleisölle. Puhetta on ollut muun muassa lyhyemmistä kisaviikonlopuista ja etähuoltojen palauttamisesta. Promootioyhtiö on kertonut, että kisoihin tuodaan uudistuksia jo ensi kaudella.

FIA:n odotetaan ilmoittavan tulevasta rengastoimittajasta ensi viikolla 19. lokakuuta.

Lue myös: Näin rallin MM-sarja on muuttumassa – Suomen lainsäädäntökin vaikuttaa ratkaisuihin

Lue myös: Yllätysratkaisu: Pirelli vetäytyy rallin MM-sarjasta

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat