Rallin MM-sarjalle vaihteeksi loistavia uutisia

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kaikki kolme nykyistä WRC-tallia ovat jatkamassa myös kaudella 2022, kun MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakaudelle. Asiasta uutisoi DirtFish-sivusto.

MM-sarjassa kilpailevat Hyundai, M-Sport ja Toyota eivät ole virallisesti vahvistaneet asiaa, mutta DirtFishin mukaan tallit sitoutuivat jatkoon viime perjantain takarajaan mennessä.

Viime aikoina on spekuloitu sillä, että WRC-talleista Hyundai saattaisi vetäytyä MM-sarjasta kauden 2021 jälkeen. Tuoreimpien tietojen mukaan näin ei ole kuitenkaan käymässä.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan tiedottavan lähiaikoina, että nykyiset tallit ovat mukana myös ensi kauden jälkeen. Vuonna 2022 nykyisistä WRC-autoista siirrytään Rally1-luokituksen kilpureihin, joista löytyy hybridiyksikkö polttomoottorin rinnalla.

Tulevista säännöistä käytiin pitkään vääntöä, eivätkä tiimit ole vielä päässeet edes testivaiheeseen uusien autojen kanssa.

– Hybridi on tulossa, siitä ei ole epäilystäkään. Muissa sarjoissa on saatettu lykätä tällaista siirtoa, mutta rallin MM-sarjassa ei tehdä siten. Jean Todt (FIA:n puheenjohtaja) on täysin tämän siirron takana, sisäpiirin lähde kertoi DirtFishille.

– Joitakin yksityiskohtia vielä hiotaan, lähinnä sopimuksellisia asioita, mutta tällä hetkellä keskustelemme vain niistä. Kaikki muut asiat ovat paikallaan.

Rallin MM-kauden 2020 viimeinen osakilpailu on määrä ajaa Italian Monzassa kahden viikon kuluttua. Seuraavan kauden on puolestaan tarkoitus alkaa tammikuun loppupuolella Monte Carlon MM-rallilla.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Lue myös: Toyotan pahimmalla vastustajalla pieni etu MM-kauden päätösrallissa – ”Näillä asioilla on merkitystä”

Lue myös: WRC-tähdillä erityinen haaste MM-kauden viimeisessä rallissa

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä