Toyotan pahimmalla vastustajalla pieni etu MM-kauden päätösrallissa – ”Näillä asioilla on merkitystä”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Elfyn Evans on vain yhden askeleen päässä unelmastaan, rallin maailmanmestaruudesta.

MM-kautta on jäljellä yhden osakilpailun verran. Vuoden viimeiset pisteet ovat jaossa reilun kahden viikon kuluttua, mikäli koronavirus ei peru Monzaan kaavailtua päätösrallia.

Koronatilanne on ollut huolestuttavalla tasolla Monzassa ja Lombardian hallintoalueella, missä ralli on määrä ajaa. Viime viikkojen aikana on puntaroitu sitä, voidaanko kilpailu järjestää.

– Rehellisesti sanottuna en ole kuunnellut spekulaatioita. Pidän pääni alhaalla ja pyrin valmistautumaan mahdollisimman hyvin uuteen kilpailuun, Evans kertoo DirtFish-sivustolla.

– En ole aiemmin kilpaillut Monzassa, joten katselen onboard-videoita ja teen muita tavanomaisia asioita, walesilainen lisää.

Toyotan kuljettajat ajavat vielä testit ennen Monzan MM-rallia. Evansin mukaan Toyotan pahimmalla vastustajalla Hyundailla on kuitenkin pieni etulyöntiasemassa kauden päätöskisassa.

– Se on harmi, ettemme ehtineet ajaa testiä Ypres-rallia varten ennen kuin kilpailu peruttiin. Hyundai testasi hieman aiemmin, joten Hyundai-kuljettajat ovat olleet yhden ylimääräisen päivän autossa. Se on pieni juttu, mutta näillä pienillä asioilla on merkitystä, Evans painottaa.

– Olisi ollut mukavaa päästä ajamaan ylimääräinen päivä asvalttisäädöillä. Mutta emme pysty muuttamaan tilannetta, joten meidän pitää katsoa, mitä tuleman pitää.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Evansilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, missä Toyota järjestää testinsä Monzaa varten.

– Tiedän vain sen, ettei paikka ole Monzan lähistöllä. On tärkeää päästä takaisin autoon. Olisi mukavaa päästä testaamaan myös jollain radalla, mutta ajamme testimme sellaisilla teillä, jotka edustavat paremmin valtaosaa rallin erikoiskokeista, Evans sanoo.

Monzan moottorirata on pääosassa kilpailussa, mutta lauantaina sekunneista taistellaan tavanomaisilla erikoiskokeilla Bergamon ympäristön asvalttiteillä (yhteensä 116 EK-kilometriä). Monzan MM-ralli on ohjelmassa 3.-6. joulukuuta.

Lue myös: WRC-tähdillä erityinen haaste MM-kauden viimeisessä rallissa

Evans johtaa MM-sarjaa 14 pisteen erolla tallitoveriinsa Sebastien Ogieriin. Hyundai on puolestaan valmistajien MM-sarjan kärjessä seitsemän pisteen turvin ennen Toyotaa.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat