Rallin EM-sarjalle paha takaisku – mestaruus ratkeaa ensi viikolla

Spa-ralli
Spa-ralli jää tänä vuonna ajamatta. Kuva: FIA ERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-kauden viimeiseksi osakilpailuksi kaavailtu Spa-ralli on jouduttu perumaan. Asiasta tiedotettiin keskiviikkona.

Koronavirus jyllää yhä voimakkaasti Belgiassa, minkä vuoksi paikalliset viranomaiset joutuivat pistämään stopin rallijärjestelyille. Ralli oli tarkoitus järjestää 11.-13. joulukuuta.

– Tämä on valtava pettymys, että joudumme jälleen kerran siirtämään Spa-rallia. Olimme tehneet kaikkemme, jotta kilpailusta tulisi vaikuttava näytös, Spa-rallin järjestelyistä vastaavan DG Sportin pomo Christian Jupsin kertoo.

– Nyt meidän pitää kääntää esiin uusi sivu ja jättää taaksemme tämä vaikea vuosi. Säilytämme kaiken energiamme ensi vuoteen, jotta voimme ponnistaa takaisin ja tarjota vieläkin mielenkiintoisemman kilpailun, Jupsin lisäsi.

Koronavirus on iskenyt kovaa moottoriurheilutapahtumiin Belgiassa. Spassa oli tarkoitus ajaa tulevana viikonloppuna sekä rallin että rallicrossin MM-sarjojen pisteistä, mutta molemmat kisat peruttiin jo aiemmin pandemian vuoksi.

Spa-rallin peruuntuminen tarkoittaa sitä, että rallin EM-sarja päättyy jo ensi viikolla 27.-28. marraskuuta Kanariansaarilla.

Tämän kauden Euroopan mestaruus jaetaan viiden osakilpailun perusteella. Kausi saatiin käyntiin heinäkuussa Rooman ympäristössä, minkä jälkeen pisteistä on ajettu Latviassa, Portugalissa ja Unkarissa.

Venäläinen Aleksei Lukjanuk starttaa EM-sarjan pistejohtajana Kanariansaarten asvalttikisaan.

EM-rallissa kova kattaus – mestarisuosikki pisti virheen tehneen kartturinsa vaihtoon

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Lue myös: Hallitsevalla rallimestarilla karu tilanne – pääsee viimein ajamaan vuoden ensimmäisen rallinsa, mutta ottaa askeleen taaksepäin

Lue myös: Norjalainen ralliässä pitää virettä yllä EM-sarjassa – kärkkyy ajopaikkaa MM-ralliin

Lue myös nämä

  • Uusimmat