Hallitsevalla rallimestarilla karu tilanne – pääsee viimein ajamaan vuoden ensimmäisen rallinsa, mutta ottaa askeleen taaksepäin

Chris Ingram
Chris Ingram. Kuva: Thomas Fenetre/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuljettaja Chris Ingram haaveili vajaa vuosi, että hän tekee läpimurtonsa rallin MM-sarjan WRC3-luokassa kaudella 2020. Mutta toisin kävi.

Ingram kilpaili viime vuonna menestyksekkäästi rallin EM-sarjassa. Hän tuskaili rahoitusongelmien kanssa, mutta sai lopulta riittävän budjetin kauden viimeisiin EM-ralleihin ja kuittasi Euroopan mestaruuden.

Läpimurto jäi tekemättä kaudella 2020, sillä Ingramin edellisestä rallista on kulunut jo vuosi. Ingramilla oli jo aiemmin ollut vaikeuksia kerätä yhteistyökumppaneita taakseen ja tänä vuonna koronavirus karkotti potentiaaliset sponsorit.

Britti pääsee tositoimiin viimein ensi viikolla, kun EM-sarjan pisteistä ajetaan Kanariansaarilla. Ingram joutuu tosin ottamaan askeleen taaksepäin, sillä hän saa kalustokseen Toksport-tallin uuden Renault Clio RSR Rally5 -etuvetoauton, jolla hän osallistuu ERC3-luokan kilpailuun.

Viime kaudella Ingram kaappasi Euroopan mestaruuden nelivetoisella Skoda Fabialla.

– Olen keskittynyt täysin kunnollisen kilpailuohjelman kasaamiseen vuodeksi 2021, mutta tämä on loistava tilaisuus palata takaisin ratin taakse rallissa, Ingram kertoo.

– Olen ollut vuoden poissa ralleista, joten olen erittäin tyytyväinen, että pääsen jälleen kilpailemaan tiimin kanssa. Sekin on hienoa, että Toksport kehittää Clioa kohti Rally4-luokituksen päivitystä vuodeksi 2021.

Lue myös: Norjalainen ralliässä pitää virettä yllä EM-sarjassa – kärkkyy ajopaikkaa MM-ralliin

Ingram on kilpaillut kahdesti aiemmin Kanariansaarten asvalttikilpailussa.

– Minulla on paljon hienoja muistoja Kanariansaarten rallista, sanoi Ingram, joka vuonna 2017 ajoi ERC3-luokan voittoon Atlantin maisemissa.

Kanariansaarten EM-ralli ajetaan 27.-28. marraskuuta.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä