Legendaarinen rallin F-Cup tekee paluun! ”Pienellä hoonauksella kohti suurempaa tulevaisuutta”

F-Cup
F-Cupissa on luvassa kunnon sivuluisuja. Kuva: Marko Kyöstilä/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisen autourheilun legendoihin lukeutuva rallin F-Cup tekee paluun kisakalenteriin kaudella 2021.

F-ryhmäläisten omassa rallisarjassa ajetaan ensi kaudella viisi osakilpailua. Suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK:n mukaan F-Cupia halutaan kehittää yhdessä kilpailijoiden ja järjestäjien kanssa, jotta sarja tavoittaisi vieläkin laajemman yleisön.

F-Cup on suomalaiselle autourheiluväelle tuttu sarja jo vuodesta 1991 lähtien, jolloin Arctic Promotion Oy perusti pelkästään F-ryhmän autoille suunnatun sarjan. Sarja on nauttinut alkuvuosistaan lähtien suurta suosiota niin kilpailijoiden kuin yleisönkin keskuudessa.

Sarjaa ajettiin muutaman vuoden ajan F-rallisarjan nimellä, mutta nyt AKK Sports Oy ja sarjan tavaramerkkioikeudet yhä omistava Arctic Promotion Oy ovat päässeet sopimukseen perinteisen nimen käytöstä.

AKK ei aio tehdä suuria muutoksia sarjan sääntöihin tai rakenteeseen.

– Kävimme sarjan kilpailijoiden kanssa tiivistä keskustelua ensi vuoden sääntöjä hiottaessa. Näissä keskusteluissa tuli vahvasti esiin se, että sarjassa ei ole mitään suurta valuvikaa, vaan pienellä hoonauksella päästään hyvään alkuun kohti suurempaa tulevaisuutta, sarjavastaava Kai Tarkiainen kertoo tiedotteessa.

– Saimme jo nyt paljon hyviä ideoita kehitystyöhön, jota päästään kunnolla pistämään vauhtiin vuodenvaihteen jälkeen yhdessä AKK:n lajiryhmien kanssa kohti vuotta 2022, Tarkiainen jatkaa.

F-Cupin ensi kauden ohjelmassa on viisi osakilpailua, joista kaksi ajetaan talvella ja kolme kesällä.

F-Cupin kalenteri kaudella 2021:
30.1.  Ilomantsi Ralli, Ilomantsi
20.2.  Revontuliralli, Hankasalmi
22.5.  Mäntsälä Ralli, Mäntsälä
18.9.  Oili Jalonen -ralli, Laitila
16.10. Orimattila Ralli, Orimattila

Lue myös nämä