Quantcast

Norjalainen ralliässä pitää virettä yllä EM-sarjassa – kärkkyy ajopaikkaa MM-ralliin

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Bastien Roux/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andreas Mikkelsen osallistuu myös rallin EM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka järjestetään ensi viikolla Kanariansaarilla.

Mikkelsen vahvisti maanantai-iltana sosiaalisen median kanavillaan, että hän starttaa Kanariansaarten asvalttikilpailuun Skoda Fabia R5 -autolla.

WRC-tallipaikkansa viime kauden jälkeen menettänyt Mikkelsen osallistui reilu viikko sitten Unkarin EM-ralliin, jonka hän voitti selvällä marginaalilla. Kyseessä oli Mikkelsenin ensimmäinen kilpailu tällä kaudella.

– Olen toistaiseksi lyömätön vuonna 2020, Mikkelsen naureskeli kisan maalissa.

Lue myös: Andreas Mikkelsenille ylivoimainen voitto kauden ensimmäisessä rallissaan

Mikkelsen hamuaa paluuta rallin MM-sarjaan, jossa hän kilpaili edellisen kerran syksyllä 2019 Walesin osakilpailussa. Tänä vuonna norjalaisässä toimi testikuljettajana rengasvalmistaja Pirellille, josta tulee ensi kaudella WRC-tallien virallinen rengastaja.

Mikkelsen kärkkyy tilaisuutta ajaa vielä joulukuun alussa Monzan MM-rallissa. Mikkelsen ei usko saavansa WRC-autoa asvalttikilpailuun, mutta hän on valmis kilpailemaan Italiassa WRC2-luokan pisteistä.

– En aio maksaa siitä, että ajaisin WRC-autolla Monzassa. Minulla on budjettia, mutta haluan käyttää sen oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Se saattaa olla WRC-auto ensi kaudella, Mikkelsen sanoi DirtFish-sivustolle.

– Mutta olen erittäin kiinnostunut ajamaan R5-autolla uudestaan. Voitin Unkarissa ja tiedän, mihin voin yltää. Olisi hienoa päästä kilpailemaan Monzassa, norjalaiskuljettaja lisäsi.

Lue myös: Norjalaiskuski himoitsee WRC-paikkaa Toyotalta – ”Haluan olla paras vaihtoehto Ogierin tilalle”

Kanariansaarten EM-ralli ajetaan 27.-28. marraskuuta ja Monzan MM-ralli viikkoa myöhemmin 3.-6. joulukuuta.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat