Rallin EM-sarjaan kova nimi: MM-rallivoittaja palaa kansainvälisille erikoiskokeille

Mads Östberg kilpailee rallin EM-sarjassa kaudella 2023.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Sophie Graillon
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuljettaja Östberg voitti viime vuonna Unkarin rallisarjan mestaruuden, mutta häntä ei nähty kansainvälisissä sarjoissa. Nyt Östberg lähtee ensimmäiseen täyteen EM-kauteensa rengasvalmistaja MRF:n tiimin kuljettajana.

Östberg osallistui edellisen kerran EM-ralliin vuonna 2021 Unkarissa, missä hän otti voiton Citroen C3 Rally2 -autolla. Norjalaisen kalustona toimii Citroenin Rally2-kilpuri myös tällä kaudella.

– Citroen on minulle tuttu auto, mutta uusi tekijä on tietenkin se, että teen yhteistyötä MRF Tyresin kanssa, Östberg kertoo EM-sarjan nettisivuilla.

– Se motivoi minua, että pääsen kilpailemaan niinkin kunnianhimoisen brändin kanssa, joka haluaa pärjätä hyvin. Toivon, että saavutamme yhdessä menestystä.

Östbergillä on takanaan pitkä ura rallin MM-sarjan puolella ja häneltä löytyy myös yksi MM-rallivoitto vuoden 2012 Portugalin rallista. Vuonna 2020 hän voitti puolestaan WRC2-luokan mestaruuden.

Östberg oli kertonut aiemmin, ettei MM-sarja ole enää hänen päätähtäimenään. Nyt hänellä on edessään uusi haaste EM-sarjan puolella.

– Tietenkin yritämme voittaa mestaruuden. Viime vuonna en osallistunut mihinkään isoon sarjaan, mutta nyt odotan tätä innolla ja tunnen olevani erittäin motivoitunut, Östberg sanoo.

Lue myös: Entinen WRC-tähti paljastaa, miksi hän on pitänyt matalaa profiilia: ”Taustalla on henkilökohtaisia syitä”

MRF:llä on kova tiimi kasassa EM-sarjassa. Viime viikolla paljastui, että ruotsalaistähti Pontus Tidemand edustaa MRF:n tallia tällä kaudella ja kilpailee Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Rallin EM-sarjan pääluokassa kilpailee tänä vuonna myös hallitseva Suomen mestari Mikko Heikkilä. Kauden avauskilpailu ajetaan ensi viikolla Portugalissa.

Lue myös: Entinen WRC-kuski päättää hiljaiselonsa – ruotsalainen mukaan rallin EM-sarjaan

Lue myös: Budjetti kasassa! Rallin Suomen mestari ottaa kansainvälisen harppauksen urallaan

Lue myös nämä

  • Uusimmat