Rallitoivolla tilaisuus saada näyttöpaikka Rally1-kilpurilla – ”Jos ajan ulos, mitään ei todennäköisesti tapahdu”

Luxemburgilainen rallikuljettaja Gregoire Munster saanee näyttöpaikan Rally1-auton ratissa tämän kauden MM-sarjassa.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Munsterin pääohjelma on yhä WRC2-luokan puolella, jossa hän kilpailee M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla. Munsterin taustajoukoista löytyy Belgiassa asuva kreikkalainen liikemies Jourdan Serderidis, joka omistaa Ford Puma Rally1 -auton.

Munster on jo istunut Pumassa Serderidisin rinnalla testeissä. Tulevana viikonloppuna Serderidis osallistuu Rally1-Fordilla Britannian rallisarjan osakilpailuun Munster vierellään.

– Tuen häntä melko intensiivisesti ja erittäin todennäköisesti hän ajaa Pumalla MM-sarjassa kauden lopulla, Serderidis kertoo DirtFish-sivustolla.

Serderidisin nuorelle kuljettajalle tarjoama Rally1-tilaisuus on ollut jo jonkin aikaa tiedossa. Mutta siitä ei ole ollut puhetta, että näyttöpaikka ei avaudu automaattisesti.

– Päätös tehdään yhdessä M-Sportin kanssa riippuen hänen WRC2-luokan tuloksistaan. Mutta ajatuksena on, että hän saa autoni kahteen MM-ralliin, Serderidis sanoo.

Munster saavutti viime vuonna WRC2-luokkavoiton kauden päättäneessä Japanin MM-rallissa. Tämän kauden hän avasi WRC2-luokan kahdeksannella tilalla Monte Carlon rallissa.

Munster ajaa seuraavan WRC2-kisansa Kroatiassa huhtikuussa.

– Tiedän suunnitelmasta. Nyt kaikki riippuu tuloksista ja muista asioista. Jos ajan ulos Kroatiassa ja sitä seuraavassa kilpailussa, mitään ei todennäköisesti tapahdu, Munster huomauttaa.

– Mutta tällä hetkellä keskityn vain WRC2-luokkaan. Vuoden lopussa nähdään, onko jokin muu mahdollista. Tietenkin tämä on hieno idea, mutta sitä ennen pitää hoitaa oikeat työt.

Rallin MM-kauden kolmas osakilpailu ajetaan Meksikossa maaliskuun puolivälin jälkeen. Munster ei ole mukana kilpailussa, mutta Serderidis starttaa sorakisaan Pumallaan.

Katso alta Ruotsin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat