Pystyykö Toyotan WRC-talli vastaamaan vastustajansa iskuun? ”Toivottavasti on meidän vuoromme tehdä sama temppu”

Ott Tänak
Toyota-kuljettajat eivät pärjänneet viime vuonna Turkin MM-rallissa. Kuvassa Ott Tänak vauhdissa Toyota Yaris WRC:llä. Kuva: Mahmut Cinci/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli oli hurjassa iskussa reilu viikko sitten ajetussa Viron MM-rallissa. Toyota jäi yllättäen Hyundain jyräämäksi nopeassa sorarallissa.

Hyundai otti Virossa kaksoisvoiton hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin ja Craig Breenin johdolla. Sebastien Ogier sijoittui parhaana Toyota-kuljettajana kolmanneksi ennen tallitovereitaan Elfyn Evansia ja Kalle Rovanperää.

– Hyundai yllätti jotkut Viron rallissa. Olimme kuitenkin nähneet jo pari viikkoa aiemmin Etelä-Viron rallissa Ottin vauhdista, että tämä ei ollut enää sama Hyundai, jonka olimme nähneet Suomen MM-rallissa vuosi tai kaksi sitten. He olivat saaneet asiat toimimaan. Toivottavasti Turkissa on meidän vuoromme tehdä sama temppu, Toyota-kuljettaja Elfyn Evans kertoi DirtFishille.

Rallin MM-sarja jatkuu jo tällä viikolla Turkin osakilpailulla, missä Toyotan suorituskyky on ollut kateissa viime vuosina. Talli on vakuuttanut, että edellisvuosien kisoista on otettu opiksi.

Lue myös: WRC-tallin pomo ei jaksa enää kuunnella suomalaistähtiensä ruikutusta

Tommi Mäkisen johtama talli valmistautui jo elokuun puolella Turkin rallin rajuihin olosuhteisiin testaamalla Yaris WRC:tä Kreikassa.

– Talli on tehnyt kovasti töitä, ja kaikki kolme kuljettajaa olivat erittäin tyytyväisiä testien jälkeen, Evans sanoi.

– Meillä ei tietenkään ole mitään vertailukohtaa, joten emme tiedä tarkalleen, missä olemme muihin verrattuna. Mutta voin sanoa sen, että auto tuntui hyvältä, walesilainen painotti.

Katso alta Turkin MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,349577″ ap mute]

 

Turkin ralli palasi MM-sarjaan kaudella 2018. Toyota otti tuolloin kaksoisvoiton Turkissa, mutta tiimi hyötyi siitä, että vain viisi WRC-autokuntaa selvitti kisan ilman yhtäkään keskeytystä rajuissa olosuhteissa. Viime vuonna paras Toyota-kuljettaja oli Jari-Matti Latvala, joka jäi kolme minuuttia Citroenilla voittoon ajaneesta Sebastien Ogierista.

– Se on selvää, että meidän on pitänyt tehdä töitä rajuissa olosuhteissa ajettavia ralleja varten. Olemme työstäneet auton kaikki osa-alueita, jotta auto olisi parempi näissä olosuhteissa, MM-sarjassa toisena oleva Evans kertoi.

Turkin MM-ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella.

Lue myös: Onko Tommi Mäkisen tiimi löytänyt lisää vauhtia Turkin MM-ralliin? – ”Automme on nyt varmasti parempi”

Lue myös: Hyundai-tähti tukalassa tilanteessa, Turkissa lyötävä rajuissa oloissa all-in – ”Jospa nyt onni kääntyisi”

Lue myös: Sebastien Loeb lähes kylmiltään Turkin MM-ralliin – ”Tavoitteena on silti olla pelissä mukana”

Lue myös nämä

  • Uusimmat