Mikko Heikkilä valloitti Länsirannikon rallin – rallipioneeri Lasse Lampi antoi kyydit kunnanjohtajalle

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Loudlife Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Turun Urheiluautoilijat ry:n järjestämä Länsirannikon Ralli ajettiin läpi erittäin haastavassa kelissä lauantaina. Liukkaat olosuhteet tekivät 32 erikoiskoekilometriä käsittäneestä tiestöstä arvaamattoman, mutta lopulta ennakkosuosikit pitivät pintansa Liedon alueella ajetussa neljän erikoiskokeen rallissa. 

Rallin SM-sarjaa Skoda Fabia R5-autolla kiertävä nurmijärveläinen Mikko Heikkilä ajoi odotetusti nuottiluokkien yleiskilpailun voittoon. Yhdessä kartanlukija Antti Linnakedon kanssa he jättivät toiseksi sijoittuneen Mitsubishi Lancer Evoa kuljettaneen Jukka Ketomäen lähes 41 sekunnin päähän.

– Hyvin opettava kokemus ja varmasti hyvää treeniä Seinäjoen SM-osakilpailua varten. En ole tälläisellä kelillä oikein koskaan päässyt ajamaankaan, joten tästä tuli hyvää oppia, Heikkilä kertoi maalissa.

Rallin kolmanneksi ajoi kotiteillään kilpaillut Samuli Nevä, joka kisaa verrattain vanhalla Toyota Corolla GT:llä. Suorituksen arvoa nostaa, kun vastassa oli monta modernilla R5-autolla ajanutta kilpailijaa.

– Alussa vähän jäätiin, kun kilpakumppanit menivät kovaa. Kakkosella saatiin kuitenkin juonesta kiinni ja viimeinen erikoiskoe meni ihan käsittämättömän hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti Mynämäessä ajettavaa F-Rallisarjan finaalia, Nevä kertasi.

Nuotittomien luokissa yleiskilpailun voittoon ajoi Jari Kavander Toyota Starletilla. Myöskin Starletia kuskaava Sami Saari ajoi toiseksi ja kolmanneksi sijoittui paikallisväriä edustava Tero Silanterä Opel Astrallaan.

Yksi kilpailun mielenkiintoisimmista nimistä oli rallipioneeri Lasse Lampi, joka toimi kilpailun VIP-kuljettajana legendaarisella Mitsubishi Galant VR-4-ralliautollaan. Yksi  Lammen kyytiläisistä oli Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela, joka oli silminnähden innostunut kyydityksen päätyttyä.

– Ensimmäiset 15 sekuntia meni ihmetellessä, että mitä tämä touhu oikein on. Sen jälkeen huomasi, että on ammattimies kyseessä. Yllätyin kuinka hyvä pito oli kuitenkin, vaikka vettä satoi todella paljon. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsin ralliauton kyytiin, kunnanjohtaja Poikela myhäili.

Kilpailunjohtaja Raimo Leino oli tyytyväinen mies rallin jälkeen.

– COVID-19 toi omat haasteensa kilpailun järjestämiselle mutta olen tyytyväinen, että saimme vietyä kilpailun läpi turvallisesti ja kelistä huolimatta lopulta hyvin. Iso kiitos kaikille toimitsijoille, yhteistyökumppaneille, kävijöille sekä Liedon kunnalle hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat