Onko Tommi Mäkisen tiimi löytänyt lisää vauhtia Turkin MM-ralliin? – ”Automme on nyt varmasti parempi”

mäkinen ja ogier
Tommi Mäkinen ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla ajettavalla Turkin osakilpailulla. Koronatauon jälkeen avausralli kaasuteltiin viime viikonloppuna Viron nopeilla sorateillä, mutta nyt tiimeillä on edessä täysin erityyppinen sorakilpailu.

Andrea Adamon johtama Hyundain tiimi todisti heti Viron rallissa, että kesän aikana läksyt on tehty huolellisesti. Korealaistiimi nappasi kaksoisvoiton ennen Tommi Mäkisen johtaman Toyotan autoja.

Turkin ralli ei ole perinteisesti sopinut Yaris WRC:lle, joskin Ott Tänak japanilaismerkin väreissä voittikin rajun sorarallin vuonna 2018. Mäkinen kuitenkin uskoo, että myös Toyotan leirissä aiemmista virheistä on otettu opiksi.

– Kilpailu on todella haastava ja olosuhteet äärimmäisen rajut. Se on ihan totta, että ralli ei ole aiemmin ollut meille vahvin kisa kalenterissa, Mäkinen myöntää.

– Olemme tehneet kovasti töitä sitten viime vuoden. Olemme keskittyneet parantamaan autoamme juuri sellaisissa olosuhteissa, mitä Turkissa on luvassa. Automme on varmasti nyt parempi kuin viimeksi siellä. Voimme lähteä ihan luottavaisina kisaan, Mäkinen jatkaa.

Mäkisen poppoo testasi Kreikassa ennen Viron MM-rallia. Testien jälkeen koko Toyotan kuskikolmikko kehui auton olleen erittäin hyvä ajettava kivikkoisilla testipätkillä. Kreikassa tällä viikolle testasi puolestaan pahin kilpailija Hyundai.

Lue myös: Rallivoittaja Tänakin juhlat jäivät lyhyeksi – testasi Turkin MM-rallia varten (video)

Toyotan nuori tähti Kalle Rovanperä oli Virossa jopa koko joukon nopein kuski, mutta rengasrikko ja aikasakko vesittivät kisan. Turkissa Rovanperän odotukset ovat maltilliset.

– Sellaiset Turkin kaltaiset tiet ovat olosuhteena minulle normaalisti aika hankalat. En ole ajanut sellaisilla teillä vielä kovin montaa rallia urani aikana. Toki ajoin viime vuonna WRC2-luokassa Turkissa, joten on minulla pieni käsitys, mitä on luvassa, Rovanperä sanailee.

– Ainakin minusta näyttää, että tiimi on ottanut ison askeleen eteenpäin viime vuodesta. Meidän automme pitäisi nyt sopia paremmin Turkin tiestölle. Toivon, että voimme kaikki yltää siellä hyvään vauhtiin.

Myös MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier yhtyy Rovanperän mietteisiin.

– Kisaa valmistavat testit olivat erinomaiset ja olen ehdottoman varma, että saimme tehtyä autoon parannuksia, Ogier sanoo.

– Se on kova ralli kaikille, mutta varsinkin meillä on haasteena tien auraaminen ensimmäisenä autona. Odotan silti innolla, mitä saamme aikaiseksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat