WRC-tallin pomo ei jaksa enää kuunnella suomalaistähtiensä ruikutusta

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuskit Esapekka Lappi ja Teemu Suninen joutuivat lähtemään viime viikonlopun Viron MM-ralliin käytännössä kokonaan ilman testejä varsinaisella kilpailukalustolla.

Se näkyi auttamatta vauhdissa, kun molemmat suomalaiset jäivät järjestään rutkasti pätkäpohjista. Fiesta WRC:n suorituskyky ei riittänyt, minkä vuoksi viikonlopun aikana sekä Sunisen että Lapin suusta kuultiin paljon alistuneita kommentteja. Suomalaistähdet valittivat muun muassa puuttuvaa moottorin suorituskykyä ja pidon puutetta.

M-Sportin tallipomo Richard Millener ei halua enää ensi viikon Turkin osakilpailussa kuunnella valitusvirttä. Brittitiimin pomo toki myöntää M-Sportin tukalan tilanteen, mutta vaatii kuskeiltaan positiivisempaa asennetta.

– Tiimissämme oli paljon alistuneisuutta Virossa ja sitä me emme halua enää nähdä. Me kaikki tiedämme tilanteen, mutta sen kanssa on vain elettävä, Millener paaluttaa Dirtfishin sivuilla.

– Jätkät olivat huolissaan kilpailukyvystämme, mutta sitten Esapekka ajoi avauspätkälle pohjat. Toki se oli lyhyt erikoiskoe, mutta eivät muutkaan kaverit lähteneet sillä asenteella pätkälle, etteivätkö he olisi sitä halunneet voittaa.

Katso alta historian ensimmäisen Viron MM-rallin kohokohdat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

 

Suninen oli Virossa kuudes, Lappi seitsemäs ja brittiläinen Gus Greensmith kahdeksas. Turkin ralli on luonteeltaan täysin erilainen. Vaikka tehdastiimien Toyotan ja Hyundain testiylivoima on merkittävä, muistuttaa Millener Turkin osakilpailun yllätyksellisyydestä.

– M-Sport on aina rakentanut luotettavia, nopeita ja vahvoja autoja. En usko, että tämän vuoden Fiesta on siitä poikkeus. On elintärkeää, etä matkaamme Turkkiin positiivisella fiiliksellä. Se ralli voi olla hullu kisa, jossa mitä tahansa voi tapahtua. Kuskiemme on oltava tarpeeksi nopeita, jotta he ovat taistelussa mukana, Millener summaa.

Turkin MM-ralli alkaa ensi perjantaina, jolloin ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Yhteensä sunnuntaina päättyvässä kisassa ajetaan 12 erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat