Suomalainen rallilupaus pääsi juhlimaan mestaruutta olematta edes paikalla – ”En edes aamulla muistanut koko asiaa”

Suomalainen Roope Korhonen varmisti Chilen MM-rallissa WRC3-luokan mestaruuden, vaikka ei itse ollut edes paikalla.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Diego Dominguez olisi voinut vielä teoriassa nousta pisteissä suomalaisen rinnalle voittamalla Chilessä, mutta hän keskeytti.

Korhonen oli itse ajamassa samaan aikaan SM-rallia Kokkolassa ja tieto tavoitti hänet vasta rallin jälkeen sunnuntaina.

– Hyvät fiilikset totta kai. SM-sarja oli vähän tahmea ja taas tuo MM-sarja lähti heti hyvin liikkeelle ja saimme sen vietyä noin hyvin loppuun, Korhonen sanoi Rallit.fille.

WRC3-luokan kuljettajat saavat osallistua kauden aikana viiteen osakilpailuun, joista neljä parasta tulosta otetaan laskuihin. Korhonen teki omissa kisoissaan täydellistä jälkeä, sillä hän nappasi ykköstilat Ruotsissa, Portugalissa, Sardiniassa ja Virossa.

Dominquezin saldona oli kolme luokkavoittoa ennen Chilen sorarallia.

– Oli tietenkin pieni jännitys siitä, miten se menee, kun siinä oli toisellakin kaverilla mahdollisuus ottaa neljä voittoa. Nyt se kääntyi onneksi meille näin pisteissäkin. Sitten se olisi kai mennyt jotenkin FIA:n tutkittavaksi, jos näin ei olisi mennyt, Korhonen jatkoi.

Korhonen oli lukenut tosin jo ennen Chileä mediasta, että hän olisi mestari tasapisteissäkin.

– Dirtfish teki siitä jutun jo ennen Chileä, että meille se tulisi. Samoissa ralleissa hän oli kuin mekin, mutta ei ajanut niissä pisteistä. Olisihan se vähän hölmöä ollut, jos hän olisi sen voittanut, Korhonen sanoi.

Korhosen WRC3-mestaruus ei varmistunut ihan sillä tavalla kuin kuljettaja varmasti olisi halunnut. Missä olit, kun kuulit mestaruuden varmistumisesta?

– Omassa tallissa olin silloin sunnuntaina. Olimme kotiutuneet Kokkolasta ja tuo meidän oma Fiesta oli vuokralla ja se oli kokenut vähän kovia siellä. Sen kimpussa siinä oltiin ja sitten rupesi tulemaan WhatsApp-ryhmään viestiä, että nyt on Dominquez ongelmissa. Sitten piti itsekin ryhtyä seuraamaan sitä vähän tarkemmin, Korhonen naurahti.

– Oli se tietysti aika outo fiilis. Jäi muutenkin tuo Chile niin vähälle seurannalle, kun oli itse ajamassa Kokkolassa. Ei sitä sitten sunnuntaiaamuna edes muistanut koko asiaa. Tuli vähän itsellekin sitten yllätyksenä se juttu, Korhonen sanoi rehellisesti.

Korhonen ei ole vielä ehtinyt mestaruuttaan juhlimaan. Sen aika on myöhemmin.

– Katsotaan nyt syksyn mittaan, jos jotkut pienet juhlat järjestäisi. Rautio Motorsportin juhlat pidettiin jo aiemmin syksyllä ja siellä oli meidän yhteistyökumppaneita. Siellä tätä mestaruutta käytiin jo vähän läpi, kun se oli vähän kerrottu niin, että kukaan ei voi sitä enää pois viedä, vaikka ei se sataprosenttisen varmaa vielä silloin ollutkaan.

Korhosen kausi toi yhden mestaruuden ja silloin kautta voi pitää aina onnistuneena, vaikka SM-sarja jättikin toivomisen varaa. Korhonen kilpaili tänä vuonna Volkswagen Polo R5 -autolla SM-sarjan SM1-luokassa, jonka loppupisteissä hän sijoittui viidenneksi.

– Kyllä se kokonaisuutena kääntyi positiivisen puolelle. Vaikka SM-sarjasta ei saatu tulosta, niin kesällä päästiin kuitenkin sellaiseen vauhtiin, missä haluttiinkin olla. Kahdessa viimeisessä oltiin jo ihan voittovauhdissakin, mutta ei sitten ihan maaliin asti riittänyt se. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä kausi, kun vauhti nousi kesällä ja MM-sarjakin meni hyvin, Korhonen summasi.

Korhosen kausi ei ole vielä ohi. Hän ajaa vielä muun muassa lokakuun lopussa Keski-Euroopan MM-rallissa. Se on 25-vuotiaalle suomalaiselle tärkeä opin paikka, sillä hän kilpailee WRC2-luokan pisteistä Skoda Fabia Rally2 -autolla. Kyseessä on Korhoselle vasta uran toinen MM-osakilpailu kakkosluokassa ja ensimmäinen asvaltilla – ja kaiken lisäksi uudella kilpurilla.

– Päästiin vielä onneksi sinne Keski-Euroopan ralliin, jossa päästään vielä oikeasti opettelemaan ja kokeilemaan jotain ihan uutta, Korhonen sanoi tyytyväisenä.

Rallin MM-sarjan edellinen osakilpailu Chilessä päättyi Ott Tänakin voittoon. Voit katsoa kisan huippuhetket alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat