Ott Tänakin oikea rengasvalinta ratkaisemassa MM-rallin, mutta miten mies sen teki? – ”Me vain arvasimme”

M-Sport Fordin virolaistähti Ott Tänak on ottamassa Chilen MM-rallista erittäin helpottavaa voittoa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak ja brittitalli juhlivat helmikuussa Ruotsin rallin ykköstilaa, mutta sen jälkeen alkoi synkkä korpivaellus, eikä voittoja ole herunut. Chilen rallin päätöspäivään Tänak lähtee liki minuutin johtoasemassa ennen Hyundain Teemu Sunista.

Sunnuntaina ajetaan enää reilut 50 EK-kilometriä, joten Tänak voi jo varmistella kauden toista voittoaan.

– Ensin meidän pitää tehdä oikea rengasvalinta. Katsotaan, kuinka paljon meillä on hyviä renkaita jäljellä. En ole varma, paljonko käyttökelpoista kumia on vielä. On siinä ihan tarpeeksi kilometrejä huomiseksi, Tänak kertoi.

– Varmasti luvassa on jonkinlainen kompromissi renkaiden suhteen. Ihan optimivalintoja ei varmasti voi tehdä.

Tänak ratkaisi kisan oikealla rengasvalinnalla lauantaiaamuna. Varsinkin Toyota-kuskit epäonnistuivat rengasstrategiassaan pahemman kerran, kun taas virolaisen päätös ajaa kovan seoksen renkailla aamupäivällä palkittiin.

– Me vain arvasimme. Tietyllä tavalla voi sanoa, että oli siinä varmasti onneakin mukana. Minun osaltani rengaskuluma oli juuri sellaista, mitä olimme ajatelleet. Toisten kuskien suhteen tilanne taisi olla toinen, Tänak kuittasi.

Selvää on, että Tänakin kaltainen kuljettaja hallitsee minuutin johtoaseman. M-Sport Fordin luotettavuus on ollut ongelma, mutta Chilessä ei ainakaan toistaiseksi takaiskuja ole nähty.

– Ero on iso, se on selvä asia. Silti matkaa on ihan tarpeeksi ja monta mutkaa edessä. Kaikkea voi vielä tapahtua, mutta toki tilanne on hyvä. Keskittyminen on pidettävä edelleen tapissa.

Katso alapuolelta, mitä Chilen MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeilla tapahtui.

Lue myös nämä

  • Uusimmat