Ott Tänakilla merkittävä etu – ”Tärkeää ottaa kaikki hyöty irti”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak on yksi suurimmista suosikeista viikonloppuna ajettavassa Meksikon MM-rallissa.

Tänakin ensimmäinen kausi Hyundain WRC-tiimissä käynnistyi synkästi, kun virolaistähti ajoi rajusti ulos Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa. Kauden toisessa kilpailussa Ruotsissa nähtiin tutumpaa Tänakia: tuloksena kakkossija Toyotan Elfyn Evansin perässä.

Tänakilla on Meksikon rallissa huomattava etu puolellaan MM-pistetaulukon kärkikuljettajiin nähden. Tänak on MM-pisteissä vasta kuudentena, joten hänellä on hyvä lähtöpaikka kilpailun ensimmäisenä kunnon ajopäivänä perjantaina. Kärkikuskit joutuvat puolestaan auraamaan irtosoraa teiltä.

– Tämä on yksi parhaista lähtöpaikoista, joka minulla on ollut viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikana, Tänak naurahti Rallit.fille.

– Sen vuoksi on tärkeää, että otamme kaiken hyödyn irti edustamme.

Lue myös: Toyota-tähti suosikkina Meksikon MM-ralliin – hämmentääkö Hyundain osa-aikainen kuljettaja kärkikamppailua?

Tänak on 22 pisteen päässä MM-sarjan ykköspaikkaa jakavista Evansista ja tallikaveristaan Thierry Neuvillesta ennen Meksikon rallia. Ensimmäinen voitto Hyundain ratissa nostaisi virolaistähden lähemmäs kärkeä.

– Voiton saaminen on aina helpotus. Haluaisin saada helpotuksen tämän kauden jokaisessa kilpailussa, Tänak veisteli.

– Haluan aina taistella voitosta. Meidän täytyy löytää hyvä ajofiilis heti kisan alussa, jotta pystymme iskemään perjantaina.

Katso alta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,331716″ ap mute ]

 

Meksikon sorakilpailu pistää kuljettajat ja kaluston koetukselle. Kilpailu ajetaan paahtavissa olosuhteissa, ja paikoin erikoiskokeet käyvät yli 2 700 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Rallin toinen erityispiirre on yleisöerikoiskokeiden runsas määrä. Tänä vuonna yleisöpyörityksiä on ohjelmassa peräti yhdeksän kappaletta.

– Sellaisia pätkiä tarvitaan, jotta ralli saadaan tuotua lähemmäksi ihmisiä, Tänak huomautti.

– Joskus 30 kilometrin pätkällä saattaa voittaa vain pari sekuntia aikaa, mutta yleisöpätkällä voittaakin kolme sekuntia. Jos on hyvä kuljettaja, lyhyillä pätkillä voi tehdä isojakin eroja. Yleisöerikoiskokeet ovat myös haastavia – jos puskee kovaa, riskit voivat nousta korkealle.

Koronaviruksen leviäminen puhututtaa myös MM-rallipiireissä. Todennäköistä on, että MM-osakilpailuja joudutaan perumaan tällä kaudella viruksen takia. Ensimmäisenä liipaisimella on Argentiinan ralli, joka on ohjelmassa huhtikuun loppupuolella.

Lue myös: Argentiinan MM-rallin kohtalo näyttää synkältä koronaviruksen takia – ”Kisan siirtäminen on hyvin hankalaa”

– Tämä tilanne ei ole meidän kontrollissamme. Katsotaan, mitä tapahtuu. Toivottavasti virus katoaa nopeasti, Tänak totesi.

Meksikon MM-ralli käynnistyy kahdella yleisöerikoiskokeella varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös: WRC-tallipomo ilmaisi suuren huolensa: ”Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu”

Lue myös nämä

  • Uusimmat