Toyotan WRC-tiimin pomolta tärkeä muistutus: ”Pitää välttää hysterian muodostumista”

Kris Meeke
Meksikon MM-ralli käynnistyy varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Avauspätkä kulkee Guanajuaton kaupungin vanhoissa kaivostunneleissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronaviruksen vaikutukset ovat näkyneet laajalti huippu-urheilussa, mutta Meksikon MM-ralli ajetaan suunnitelmien mukaan tänä viikonloppuna.

Pohjois-Amerikan puolella suuria liigoja on pistetty tauolle koronan takia. Kansainvälisten uutislähteiden mukaan F1-kauden avaava Melbournen osakilpailu jätetään puolestaan ajamatta viikonloppuna. Meksikossa koronatilanne ei ole vielä hälyttävä, joten ralli päästään aloittamaan varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös: WRC-tallipomo ilmaisi suuren huolensa: ”Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu”

– Tähän tilanteeseen pitää suhtautua suurella vakavuudella, mutta samalla pitää välttää hysterian muodostumista, mitä on ollut nähtävissä, Toyotan WRC-tallin urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström muistutti Rallit.fille.

– Esimerkiksi koko Meksikossa on ollut 12 koronavirustapausta, joista neljä on parantunut ja kahdeksan on aktiivisia. Periaatteessa olemme tällä hetkellä turvallisemmassa paikassa kuin Euroopassa.

Tässä vaiheessa vaikuttaa todennäköiseltä, että myös rallin MM-sarjan osakilpailuja joudutaan perumaan tällä kaudella. Reilun kuukauden kuluttua kilpaillaan Argentiinassa, ja tiettävästi kilpailunjärjestäjät päättävät perjantaina, ajetaanko kilpailu vai ei.

– Meksikon ralliin koronavirus ei vaikuta, mutta seuraamme tilannetta. Tässä on monta asiaa, jotka pitää ottaa huomioon. Emme halua viedä henkilökuntaa alueelle, missä riski sairastumiseen on suuri. Rallijärjestäjien pitää puolestaan huomioida, miten valtio suhtautuu tapahtumien järjestämiseen, Lindström sanoi.

Katso alta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,331716″ ap mute ]

 

Lue myös: Argentiinan MM-rallin kohtalo näyttää synkältä koronaviruksen takia – ”Kisan siirtäminen on hyvin hankalaa”

Argentiinan osakilpailun jälkeen rallikaravaanin pitäisi siirtyä Euroopan puolelle. Toukokuun ohjelmassa on Portugalin ralli ja kesäkuussa Italian osakilpailu Sardinian saarella. Koronavirus on vaatinut Italiassa yli tuhat kuolonuhria.

– Siihen on vielä aikaa, mutta kukaan ei tiedä, miten kauan tauti kestää. Kyllä tässä on riski, että tällä taudilla on vaikutusta MM-ralleihin, Lindström totesi.

Lue myös: Toyota-tähti suosikkina Meksikon MM-ralliin – hämmentääkö Hyundain osa-aikainen kuljettaja kärkikamppailua?

Lue myös nämä