Teemu Suninen komppasi M-Sportin johtajan vaatimuksia – ”Parempia tuloksia pitää tulla”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Sunisen alkukausi on sujunut rallin MM-sarjassa kehnosti. Tallin nokkamies Malcolm Wilson peräänkuulutti kahdeksanteen sijaan päättyneen Ruotsin rallin jälkeen suomalaiselta parempia tuloksia.

– Malcolm on ihan oikeassa. Komppaan kyllä häntä. Parempia tuloksia pitää tulla. Viiden joukkoon jos pääsee, niin olen tyytyväinen. Pitää katsoa, miten kisa lähtee etenemään. Toivottavasti saan hyvän ja puhtaan kisan, Suninen ennakoi Rallit.fille Meksikon rallin alla.

– Toki pitää muistaa, että esimerkiksi Monten ongelmille ei itse voitu mitään. Ruotsi oli toki vaisu kisa. Nyt olisi tärkeää saada ehjä ralli alle.

Katso alta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,331716″ ap mute ]

 

Suninen ja M-Sportin toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi testasivat normaalien testien lisäksi myös viime viikonvaihteessa Englannissa mikroautoradalla. Tarkoitus oli etsiä säätöjä lyhyille asvaltilla ajettaville yleisöpätkille, joita Meksikossa kurvaillaan peräti yhdeksän kappaletta.

– Sellaiselle testille oli ainakin itsellä tarvetta. Vähän me on koko tiimin osalta oltu niillä yleisöpätkillä ongelmissa. Toivottavasti nyt ollaan ainakin lähempänä kärkeä, Suninen totesi.

– Jos häviät sekunnin tai kaksi jokaisessa yleisöpyörityksessä, niin vaikea on ajaa metsässä kiinni. Autoa on yritetty sinne puolelle säätää. Meillä on mahdollisuuksia säätää autoa pätkien välissä yleisöpätkien asvaltille. Niin tekevät toki varmasti muutkin, Suninen jatkaa.

M-Sport Fordin toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi on saanut Sunista valoisamman startin kauteen uudessa tiimissä. Takataskussa ovat neljäs ja viides sija kauden kahdesta ensimmäisestä rallista.

– Eikös kolmas sija olisi sitten hyvä tavoite, kuutostila menee jo väärään suuntaan. Minusta se podium voi olla ihan mahdollinen, jos vain pysyy poissa kaikesta draamasta. Toki siihen saa tyrkätä ihan kunnolla, Lappi naureskeli.

Lappi koki nuotituksen jälkeen, että irtosoraa on Meksikon erikoiskokeilla todella paljon.

– Pätkiä on tosi paljon korjattu viime kerrasta. Sinne on ajettu myös paljon soraa. Näin paljon ei ole irtosoraa ole ollut ikinä. Monet kohdat ovat myös loivempia kuin ennen, Lappi analysoi.

– Varmasti tiet putsautuvat paljon. Voi olla, että ensimmäiset autot eivät saa läheskään kaikkea edes siivottua.  Oma lähtöpaikka ei ole niin huono kuin ihan ensimmäisillä. Toivotaan, että on edes jonkinlainen linja viidentenä autona, Lappi jatkoi.

Meksikon ralli starttaa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa kahdella lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös: Toyota-tähti suosikkina Meksikon MM-ralliin – hämmentääkö Hyundain osa-aikainen kuljettaja kärkikamppailua?

 

 

Lue myös nämä