WRC-tallipomo ilmaisi suuren huolensa: ”Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu”

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronaviruksen leviäminen saattaa vaikuttaa myös rallin MM-sarjaan. Näin pelkää M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener.

Rallin MM-kauden kolmas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Meksikossa. WRC-autoihin vuonna 2022 tulevat tekniset sääntömuutokset ovat olleet kuumin puheenaihe rallipiireissä viime päivinä, mutta Millener nosti esiin huolensa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista talouteen.

Lue myös: Tommi Mäkisen ja Toyotan WRC-tiimin uhkakuvat toteutumassa

– Rehellisesti sanottuna minua pelottaa nykyinen globaali tilanne ja miten se voi vaikuttaa myös ralliin. Voimme linjata uusia sääntöjä, mutta jos joku autonvalmistajista sanoo, ettei heillä ole varaa moottoriurheiluun nykyisen tilanteen vuoksi, se on isompi ongelma, Millener kertoi Rallit.fille.

– Meidän pitää ajatella positiivisesti, mutta realistisesti tilanne on se, ettei kukaan tiedä, mitä seuraavien kuukausien aikana tapahtuu, tallipomo lisäsi.

Latinalainen Amerikka ei toistaiseksi kuulu suuren riskin alueisiin koronaviruksen kannalta. Meksikossa on tähän mennessä vahvistettu 12 koronavirustartuntaa. Argentiinassa, missä on tarkoitus ajaa huhtikuussa, tartuntoja on vahvistettu 21.

Lue myös: Toyota-tähti suosikkina Meksikon MM-ralliin – hämmentääkö Hyundain osa-aikainen kuljettaja kärkikamppailua?

MM-karavaani siirtyy Eurooppaan toukokuun loppupuolella, jolloin kauden viides osakilpailu on tarkoitus järjestää Portugalissa. Italiaan kuuluvalla Sardinian saarella pitäisi ajaa kilpaa kaksi viikkoa myöhemmin. Millenerin mukaan MM-sarjassa saatetaan pahimmassa tapauksessa perua useita kilpailuja.

– Laji selviytyy varmasti tästä tilanteesta, mutta voi olla, että tästä tulee todella hiljainen vuosi. Mahdollista on, että uusien teknisten sääntöjen tulemista pitää siirtää vuodella eteenpäin, Millener totesi.

Katso alta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,331716″ ap mute ]

 

Millenerin mukaan tilanteesta ei ole vielä käyty vakavia keskusteluja WRC-tiimien ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n välillä.

– Tilanteen kehittymistä täytyy pitää silmällä seuraavien kuukausien aikana. Meidän pitää olla valmiina reagoimaan tilanteeseen, Millener linjasi.

Meksikon MM-ralli käynnistyy varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa kahdella lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat