Ott Tänak ajaa nolla-autona Belgiassa, mutta miksi? – ”Asvaltilla olen ollut vielä enemmän hukassa”

M-Sport Fordin virolaistähti Ott Tänak ajaa tänä viikonloppuna Belgian kansallisen rallisarjan kisassa Ardennes-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford Puma Rally1 -autoa komentava Tänak ja kartturi Martin Järveoja eivät kuitenkaan voi osallistua yleiskilpailuun. Kaksikko on matkassa etuautona. Kyseessä on Tänakin kannalta erittäin tärkeä testi ennen Kroatian MM-rallia, joka ajetaan kolmen viikon päästä.

Belgian asvaltilla Tänakilla on mahdollisuus saada parempi tuntuma uuteen työkaluunsa kestopäällysteellä. Vaikka virolainen valitteli autoaan Meksikon MM-sorarallissa maaliskuussa, oli vuoden 2019 maailmanmestari ehkä vielä enemmän hukassa, kun kausi alkoi Monte Carlossa asvalttikisalla tammikuussa.

Tänakilla on viikonlopun Ardennes-rallin 12 erikoiskokeen sekä Kroatian kisan ennakkotestien verran aikaa päästä niin sanotusti samalle sivulle Puma Rally1 -kilpurin kanssa.

– Asvaltilla olin vielä enemmän ongelmissa kuin soralla. Siksi on välttämätöntä valmistautua kunnolla, Tänak sanoo Dirtfish-sivustolla.

– Ajamme tämän Ardennes-rallin, mutta emme välttämättä kovin paljon testiä. Ajan vain jonkin verran. Tämä ralli antaa jo osviittaa testejä varten.

M-Sport on moneen kertaan korostanut, että kaikki tiimin panokset ovat tällä kaudella Tänakin takana. Brittitalli tekee kaikkensa, jotta virolainen voi taistella uransa toisesta mestaruudesta. Ennen Ruotsin rallia Tänak ajoi valmistavan kisan kotimaassaan Virossa ja voitti sen jälkeen Ruotsin lumilla.

– Olemme alkuvuodesta saakka etsineet mahdollisuutta ajaa kuivalla asvaltilla jonkun kisan ennen Kroatian testejä. Ardennes-ralli oli tähän väliin täydellinen vaihtoehto meille, tallipomo Richard Millener kertoo.

– Testipäivät ovat niin rajattuja, että niistä on otettava joka kerta ihan kaikki mahdollinen hyöty irti. Tässä rallissa voimme tehokkaasti ja kisaolosuhteissa antaa Ottille paremman tuntuman asvaltille. Sen jälkeen he voivat hyökätä heti itse asiaan varsinaisissa testeissä. Toki samalla belgialaiset fanit pääsevät näkemään Rally1-auton omassa maassaan.

Tänak ei ole ainoa MM-sarjasta tuttu kuski, joka on mukana Ardennes-rallissa. Lähtöviivalla ovat myös Tänakin maanmies Georg Linnamäe sekä luxemburgilainen Grégoire Munster.

Ardennes-rallissa ajetaan lauantaina 12 pikataivalta ja noin 145 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta viime vuoden Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä