Östberg ja Tänak hurjassa vauhdissa – Latvalalalla ei mitään palaa

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak sekä Citroenin Mads Östberg olivat huimassa vauhdissa perjantai-iltapäivän avanneella Oittilan erikoiskokeella. Östberg kellotti pätkälle pohjat 1,2 sekunnin erolla ennen Tänakia.

– Pölyä oli ilmassa tosi paljon ja otin riskejä. Tiedän, että Ott tekee niin myös, joten halusin vastata siihen. Auto toimii todella hyvin. On nautinnollista ajaa, Östberg myhäili.

– Ihan hyvin tuli. Alussa oli tosi hankalaa, koska irtosoraa oli niin paljon. Yritin kuitenkin parhaani. Ei ollut ihan paras fiilis, Tänak puolestaan sanoi pätkän maalissa Ylen Ralliradion lähetyksessä.

Östberg nousi pohja-aikansa myötä Suomen MM-rallin johtoon kymmenyksen erolla ennen Tänakia.

Toyotan kokenut suomalaispilotti Jari-Matti Latvala jäi Oittilassa reilusti Tänakista ja Östbergistä. Tuurilainen jäi yhdeksän sekuntia lisää ja on nyt kokonaistilanteessa neljäntenä 19,9 sekuntia Östbergiä perässä.

– Aika ei ole niin hyvä kuin ajattelin. Tuntui paljon paremmalta. Ott on tehnyt uskomattoman ajon. Vähän varoin muutamissa kohdissa liikaa pölyn takia, mutta ei se selitä kaikkea, Latvala summasi.

Fordin Teemu Suninen oli Oittilassa kolmanneksi nopein ja ohitti Latvalan kokonaistilanteessa. Suninen on 0,8 sekuntia Latvalan edellä kolmantena.

– Ihan ok pätkä. Pieniä virheitä tein siellä täällä. Hurjalta tuntui välillä tulla 180 kilometriä tunnissa pölyssä, kun ei nähnyt kuin konepellin, Suninen sanoi.

Toyotan toisen suomalaiskuskin Esapekka Lapin kisa meni piloille jo perjantaiaamuna. Nyt auton säädöt ovat kunnossa, mutta uskallusta uupuu.

– Saatiin auto kuntoon, niin nyt menee paremmin. Ilmeisesti oli jotain häikkää. Nyt antaisi auto mennä, mutta ei oikein uskalla. Koitetaan nostaa vauhtia vähitellen, Lappi totesi.

Suomen MM-rallin tilanne EK6/23 jälkeen:
 
 1. Mads Östberg    Citroen  37.08,6
 2. Ott Tänak     Toyota  +0,1
 3. Teemu Suninen   Ford   +19,1
 4. Jari-Matti Latvala Toyota  +19,9
 5. Hayden Paddon   Hyundai  +20,3
 6. Elfyn Evans    Ford   +35,9
 7. Sebastien Ogier  Ford   +42,8
 8. Esapekka Lappi   Toyota  +57,4
 9. Craig Breen    Citroen  +58,5
10. Thierry Neuville  Hyundai  +1.27,0

Lue myös nämä