Oho! Ott Tänak ja Markko Märtin lähtivät eri teille – takana vuosien yhteistyö

Rallin MM-sarjan vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak ja virolaisen mentori sekä yhtiökumppani Markko Märtin ovat päättäneet yhteistyönsä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Itsekin ajourallaan viisi MM-rallia voittanut Märtin on myynyt osuutensa kaksikon yhteisestä RedGrey-tiimistä, joka on ajattanut MM-erikoiskokeilla muun muassa Georg Linnamäetä ja Teemu Sunista. Lisäksi Märtin on vuosien varrella toiminut Tänakin uran taustalla eräänlaisena managerina.

– Pitkäaikainen mentorini Markko Märtin on päättänyt lähteä uusiin haasteisiin elämässään. Matkamme yhdessä rallin MM-sarjassa on ollut uskomaton, Tänak kertoi sosiaalisessa mediassa.

– Markko on aina nähnyt asioita eri perspektiivistä ja auttanut minua tekemään isoja päätöksiä. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen ja toivon hänelle kaikkea hyvää.

Märtin on kommentoinut tilannetta Dirtfish-sivustolle. Entistä huippukuskia ei ole näkynyt MM-osakilpailuissa sitten viime kauden, joten oletettavasti päätös on ollut tiedossa jo jonkin aikaa.

– Tietenkin taustalla on vähän suruakin, sillä teimmehän töitä yhdessä 17 vuotta. Mikään ei kuitenkaan kestä ikuisesti, Märtin sanoo.

Tänak puolestaan korostaa, että Märtinin päätös ei vaikuta RedGrey-tiimin tulevaisuuteen mitenkään.

– Oli hänen oma päätöksensä jättää moottoriurheilu ja tehdä jotain muuta elämässä. Me olemme RedGreyn kanssa löytäneet tavan jatkaa toimintaa ja kehittyä tulevaisuudessa edelleen, Tänak summaa.

– Toimintamme ovat pyörineet varsin mukavasti ja olemme vahvistaneet tallimme rakenteita. Alkuvuodesta palkkasimme lisää henkilökuntaa ja minusta olemme menneet eteenpäin.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat