Toyotan WRC-rallitiimi teki päätöksiä juniorikuljettajista

Toyotan WRC-talli on valinnut kaksi kuljettajaa jatkamaan nuorten kuljettajien haastajaohjelmassa.
Hikaru Kogure, Yuki Yamamoto ja Nao Otake
Hikaru Kogure, Yuki Yamamoto ja Nao Otake. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota käynnisti seuraavien japanilaistoivojen kehittämisen viime vuoden alussa, jolloin Hikaru Kogure, Nao Otake ja Yuki Yamamoto muuttivat Suomeen ja aloittivat intensiivisen harjoittelun haastajaohjelmassa.

Toyota tiedotti tiistaina, että kolmikosta Kogure ja Yamamoto jatkavat kehitysohjelmassa ja loikkaavat ensi vuonna Rally2-auton puikkoihin. Myös Otake saa edelleen tukea Toyotalta, mutta hän palaa kotimaahansa ja kilpailee ensi vuonna Japanin rallisarjassa.

Japanilaiset juniorikuskit kilpailivat tällä ja viime kaudella etuvetoisella Renault Clio Rally4 -autolla Suomessa ja Euroopassa. Kogure ja Yamamoto ottavat ensi vuonna uuden harppauksen urallaan, kun he saavat käyttöönsä nelivetoisen Rally2-luokituksen kilpurin.

Toyotan suunnitelmissa on, että kuskit ajavat kaudella 2024 valikoiduissa ralleissa Euroopassa ja osallistuvat myös muutamiin MM-ralleihin.

Toyotalta tulee ensi vuoden alussa markkinoille uusi Rally2-luokituksen menopeli. Toyota ei vahvistanut tiedotteessaan, kilpailevatko japanilaiset Toyota GR Yaris Rally2 -autolla ensi vuonna, mutta se on todennäköisin vaihtoehto.

Rallikonkari Mikko Hirvonen on toiminut niin sanottuna päävalmentajana Toyotan haastajaohjelmassa. Hirvosen mukaan kaikki kolme kuljettajaa selvisivät hyvin haasteista kahden kauden aikana.

– He ovat tehneet todella hyvää edistystä. Lisäksi he ovat saaneet loistavaa kokemusta rallista ja ylipäätään elämästä, kun he ovat asuneet omillaan kaukana kotoaan. Valitettavasti emme voineet tarjota kaikille kolmelle mahdollisuutta jatkaa Euroossa, joten meillä oli vaikea päätös tehtävänä, Hirvonen kertoo.

– Yuki on ollut todella vahva ja hän on esiintynyt aina hyvin, kun kaikki on toiminut teknisesti. Hikarulla ei ollut paljonkaan kokemusta rallista tullessaan meille, mutta hän on tehnyt kovasti töitä ottaakseen askeleita eteenpäin. Se teki meihin vaikutuksen. Myös Nao on ollut todella vahva ja tehnyt kovasti töitä, ja olemmekin erittäin tyytyväisiä, että TGR jatkaa hänen tukemistaan Japanin rallisarjassa, Hirvonen jatkaa.

Koguren ja Yamamoton noustessa Rally2-autoihin Toyotan haastajaohjelma saa uuden kuskiporukan Suomeen. Karsintavaihe järjestettiin hiljattain Fujin radalla Japanissa. Lopulliset päätökset valmennukseen pääsevistä kuskeista tehdään Suomessa joulukuussa.

Toyotan nykyinen WRC-kuljettaja Takamoto Katsuta on noussut rallin MM-sarjan huipputasolle tallin kehitysohjelman kautta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat