Jari-Matti Latvala sanoi suoraan: Uusi järjestelmä voi pelastaa meidät

Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan päivässä oli mollivoittoinen sävel Portugalin MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier päätti lauantain ykkösenä, minkä ansiosta ranskalaiskuljettaja ja hänen tiiminsä ovat kiinni lauantai-illan isoimmassa pistepotissa. Päivästä ankean teki se, että Toyota-kuljettajista Kalle Rovanperä keskeytti ykköspaikalta, ja Takamoto Katsuta joutui niin ikään jättämään leikin kesken kärkitaistosta.

Nykyisin niin sanotut ehdolliset pisteet jaetaan lauantai-illan kokonaistilanteen perusteella. Hyundai on lauantain jälkeen kiinni Toyotaa isommassa pistepotissa, sillä Hyundain Ott Tänak on kisassa toisena ja Thierry Neuville kolmantena.

Sunnuntaina pisteitä on lisää luvassa. Sunnuntain maksimipotti on 12 pistettä päiväkohtaisten ja Power Stagen tulosten perusteella.

– Uusi pistelaskujärjestelmä voi pelastaa meidät. Tämä antaa sen mahdollisuuden. Tänään meillä oli huono päivä, mutta sunnuntaina on mahdollista ottaa pisteitä, Latvala sanoi suoraan Rallit.fille.

– Mutta tässä järjestelmässä ei kestä keskeyttää sunnuntaina. Jos sunnuntaina keskeyttää kaksi autoa, eroa ei pysty ajamaan kiinni, kun voitolla ei ole enää niin suurta merkitystä. Virheet voi tehdä perjantaina tai lauantaina, mutta sunnuntaina ei voi enää tehdä virheitä, Toyota-pomo huomautti.

Latvala toivoi, että sunnuntaina kilpailua jatkava Rovanperä pystyisi taistelemaan huippupisteistä rallin päätöspäivänä. Rovanperän urakkaa hankaloittaa kuitenkin merkittävä asia, lähtöpaikka.

– Kallen lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen, kun hän joutuu ajamaan kärjessä. Tien pinnassa on aika paljon hiekkaa ja sitä joutuu putsaamaan. Se tekee haastetta, mutta sen voin luvata, että Kalle lähtee yrittämään, Latvala lausui.

– Hän laittaa varmasti kaiken peliin. Jos hän pystyy sunnuntaina ajamaan kolmen joukkoon, se olisi kova juttu. Se auttaisi todella paljon tiimiä merkkimestaruustaistelussa.

Portugalin MM-rallin päätöspäivänä ajetaan neljä erikoiskoetta.

Lue myös nämä