Quantcast

Nuori WRC-kuski selitteli karmeaa töppäystään – ”Elän nyt raskaita aikoja”

Hyundain WRC-tallin nuoren ruotsalaiskuljettajan Oliver Solbergin kausi sai jälleen uuden murheellisen käänteen viime viikonlopun Suomen MM-rallissa.
Oliver Solberg
Nuorta Oliver Solbergia koetellaan nyt rajusti. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg kaatoi autonsa heti ensimmäisellä varsinaisella metsäpätkällä Laukaassa perjantaiaamuna. Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika menetti i20 N Rally1 -autonsa hallinnan avausmutkassa ja tuhot olivat isot.

– Tarina on hyvin yksinkertainen. Se oli ihan normaali mutka lähdön jälkeen. Puolessa välissä mutkaa auton takapää otti kiinni penkkaan, ja tiesin heti, että en pysty pelastamaan tilannetta, Solberg selvittää Motorsport.comin sivuilla.

– Näin puun ja ajattelin, että me vain spinnaamme, mutta lopulta auto pyöri ympäri. En tiedä, oliko se huonoa onnea vai typeryyttä, mutta vaikeaa on, todella vaikeaa, nuori kuljettaja jatkaa.

Solberg halusi näyttää vauhtinsa Suomen nopeilla sorateillä, mutta tuloksena oli kauden neljäs keskeytys. MM-pisteille Solberg on yltänyt vain kotikisassaan Ruotsissa helmikuussa (6:s) ja Keniassa (10:s) juhannuksena.

– Ehkä minun olisi pitänyt ajaa varmistellen, kuten Thierry (Neuville) teki, mutta en halua ajaa niin. Haluan näyttää olevani nopea. Se on vaikeaa, koska haluaisi näyttää vauhtia, mutta pitäisi myös päästä maaliin. Auto on kuitenkin tosi vaikea ajettava, ja silloin näin voi käydä, kuten tapahtui myös Kroatiassa, Solberg selitti tuoreeltaan tunteellisena.

– Nyt on todella rankkaa, mutta myös huonoa onnea on ollut paljon. Kroatiassa ja täällä ajoin toki ulos, kun takapää otti kiinni. On vaikea ymmärtää, miksi näin tapahtuu juuri minulle. En oikein tiedä, mitä muuta sanoa, Solberg jatkoi puolestaan Dirtfish-sivustolla.

Solbergin tilanne tallissa alkaa olemaan taatusti tukala. Tilillä on vain yhdeksän MM-pistettä seitsemästä osakilpailusta, joista tosin yhden nuorukainen ajoi WRC2-luokan kalustolla. Sen sijaan ajovastuuta Hyundain kolmannessa autossa jakava Dani Sordo on osallistunut kahteen MM-ralliin ollen molemmissa kolmas.

Hyundain tallipomon tehtäviä hoitava Julien Moncet vahvisti, että alamäestään huolimatta Solberg on Rally1-auton ratissa Belgiassa ensi viikolla. Sordo palaa ykköskaliiberin auton rattiin syyskuussa Kreikassa.

– Tätä on todella vaikea hyväksyä, ja olen täysin murtunut tiimin puolesta, jotka ovat tehneet kovasti töitä. Elän nyt raskaita aikoja, mutta meidän pitää vain yrittää pitää pää pystyttä ja katsoa eteenpäin. Nyt on aika keskittyä Belgian ralliin. Haluamme palata takaisin vahvempina, Solberg sanailee tallinsa tiedotteessa.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin TOP5-hetket. Mukana myös Solbergin ulosajo Laukaan pätkällä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat