Entisen F1-kuskin ja Le Mans -voittajan piti aloittaa ralliuransa viikonloppuna Suomessa

Williamsin F1-tallissa vuosina 2007-09 ajanut japanilainen Kazuki Nakajima oli ilmoittautunut viikonvaihteessa kisattavaan Varaosaexpert-ralliin Lahdessa.
Kazuki Nakajima
Kazuki Nakajima viime viikonloppuna Suomen MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kyseinen ralli ajetaan historic-luokan EM-osakilpailun yhteydessä perjantaina ja lauantaina. Rallin tilastosivusto eWRC:n mukaan kyseessä olisi ollut Nakajiman ensimmäinen ralli. Kartturiksi miehelle oli merkitty rallin MM-sarjassa ajavan Takamoto Katsutan luottomies Aaron Johnston.

Nakajima keskittyi lyhyen formulauransa jälkeen monipuolisesti rata-autoiluun voittaen muun muassa WEC-sarjan mestaruuden ja legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kisan kolmeen otteeseen. Nakajima lopetti kilpauransa viime kauden jälkeen, jonka jälkeen hän on toiminut Toyota Gazoo Racingin Euroopan osaston varapuheenjohtajana.

Japanilainen oli seuraamassa tiiviisti Suomen MM-rallia Toyotan WRC-tallin pilttuussa. Varaosaexpert-rallissa Nakajiman kalustoksi oli laitettu Toyota Yaris. Nakajima oli vielä torstaina iltapäivällä ilmoittautuneiden listalla, mutta hänet oli otettu pois illan suussa.

Varaosaexpert-rallissa nähdään myös Toyotan WRC-tallin nuoret japanilaissuojatit Nao Otake, Yuki Yamamoto ja Hikaru Kogure. Toyota etsii kolmikosta ”uutta Katsutaa”, joka voisi muutaman vuoden kuluttua nousta MM-sarjaan asti. Kolmikolla on allaan Renault Clio.

Kilpailussa nähdään myös monia muita mielenkiintoisia nimiä, kuten AKK Sportsin nokkamies Riku Bitter, joka kilpailee Honda Civicillä. Myös rallin SM-sarjan junioriluokasta tutut Tuukka Kauppinen, Jooa Iivari ja Leevi Lassila ovat lähtöviivalla.

Historic-autojen EM-sarjan osakilpailussa vauhtiaan mittaa Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala Toyota Celicallaan. Mukana on myös isä Jari Latvala sekä MM-sarjan junioriluokasta tuttu Sami Pajari, jolla on kartturinaan Radio Suomipopin aamusta tunnettu Janni Hussi.

Päivitetty 11.8. klo 19.10. Nakajiman ja Johnstonin ilmoittautuminen Varaosaexpert-ralliin oli peruttu torstaina.

Lue myös nämä