Quantcast

Mystiset tulipalot vaivanneet Volkswagenin uutta ralliautoa – syy on löytynyt

Volkswagen Polo GTI R5
Volkswagen Polo GTI R5. Kuva: Volkswagen Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Volkswagen Motorsport tiedottaa, että kaikki Polo GTI R5 -ralliautot saavat uuden ilmaisen päivityksen. Poloja on palanut karrelle monessa eri rallissa, ja asiakkaat ovat luonnollisesti olleet mystisistä tulipaloista huolissaan.

Volkswagen kertoo tehneensä laajoja tutkimuksia GTI R5:n suhteen. Tutkimusten mukaan polttoainetankin varoventtiilin paikkaa on päivitettävä.

– Tutkimukset osoittivat, että polttoainetankin varoventtiilin paikkaa on muutettava. Sen toiminta on saattanut olla rajoittunutta, kun on käytetty erityistä polttoainetta. Joissain tapauksissa bensatankin ilmanotto ei toimi, mikä aiheuttaa ylimääräistä painetta. Tähän kun yhdistyy pakoputkistosta tuleva lämpö, ylipaine voi aiheuttaa tankissa epämuodostuman. Se voi lopulta johtaa kontaktiin kardaaniakselin ja putkiston välillä, mikä voi aiheuttaa vahinkoa polttoainetankille, Volkswagenin tiedotteessa kerrotaan.

Löydöksien pohjalta Volkswagen Motorsport on kehittänyt teknisen ratkaisun.

– Suunnitelmana on vahvistaa tankin runkoa kardaanin ja pakoputkiston kohdalta teräspaikalla. Näin eristys voidaan optimoida. Myös polttoainetankin ilmanottoa muutetaan, jotta mahdollista ylimääräistä painetta voidaan säädellä. Lisäksi tankin ja pakoputkiston keskuskohdan etäisyyttä kasvatetaan.

Käytännössä siis moninaisen tapahtumaketjun kautta polttoainetankki turpoaa ja saattaa lopulta vaurioitua. Tämän vuoksi lopputuloksena voi olla tulipalo.

Volkswagenin R5 -autoja paloi edellisen kerran viime viikonloppuna, peräti kolme kappaletta. Norjalaisen Ole Christian Veibyn ja portugalilaisen Pedro Meirelesin kilpurit syttyivät tuleen Portugalin MM-rallissa. Samana viikonloppuna paloi yksi Polo myös Chablais-rallissa Sveitsissä. Kaiken kaikkiaan Volkswageneja on leimunnut jo viisi kappaletta.

Suomalaistalli Printsportilla on kaksi Volkswagen Poloa. Emil Lindholm on voittanut tällä kaudella kaksi SM-osakilpailua Polo R5 -autolla.

Volkswagen kertoo vielä testaavansa huolella suunnittelemaansa ratkaisua ennen kuin se tekee vaadittavat muutokset maksutta asiakkaiden hankkimiin Poloihin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat